Hovedinnhold

Krever 150.000 for Oddekalv-hærverk

AKSJONERTE: Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund demonterte mandag MTUs mobilmast på et hustak i Oslo. Nå vil begge partene anmelde hverandre. Foto: Norges Miljøvernforbund
AKSJONERTE: Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund demonterte mandag MTUs mobilmast på et hustak i Oslo. Nå vil begge partene anmelde hverandre. Foto: Norges Miljøvernforbund
Mobilselskapet MTU krever at Kurt Oddekalv punger ut med rundt 150.000 kroner for hærverket på en mobilmast i Oslo forrige uke.

Denne saken handler om:

Det var mandag forrige uke at Oddekalv og hans medhjelpere i Norges Miljøvernforbund rev ned en mobilbasestasjon på toppen av en bygård i Bygdø Allé i Oslo. Med avbitertang klippet han av ledninger og røsket ned antennene.

Mobilselskapet MTU anmeldte Oddekalv og krever opp mot 150.000 kroner i erstatning for skadene og for omkostninger selskapet får når de må leie kapasitet hos Telenor Mobil. Kravet overleveres neste uke.

- Det er ikke vanskelig å tenke seg hvordan dette vil ende. Fremgangsmåten var vel ikke akkurat den lureste med tanke på bevisene, sier administrerende direktør Jo Endride Lid Lerheim til NTB.

Han sikter til at det spektakulære hærverksstuntet ble gjort med både NRK og TV 2 på slep.

LES OGSÅ:MTU anmelder Miljøvernforbundet

Samfunnsplikt

Oddekalv mener stråling fra basestasjoner utgjør en fare for innbyggerne og karakteriserer aksjonen for en samfunnsplikt. Han leverte selv inn restene av basestasjonen til politiet.

- Jeg demonterte en ulovlig oppsatt mobilmast. Jeg har levert inn senderne til politiet som bevis og frykter ikke at de kommer noen vei i det hele tatt, sier Oddekalv til NTB. Han mener utgiftene til reparasjon og driftskutt må være mikroskopiske.

- Ledningene får man kjøpt på Clas Olhson og det er vanskelig å få driftsbrudd når masten ikke engang var ferdig koblet opp, sier Oddekalv.

Uheldig

Men at den ødelagte mobilmasten ennå ikke var i drift, kan Oddekalv prise seg lykkelig over, mener MTU-direktøren.

- For det kunne vært kjedelig dersom den var i drift og sabotasjen hadde skapt problemer for ambulanse under utrykning i området, sier Lerheim.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks