Hovedinnhold

Trond Giske slakter forslag om nettspill-nekt:

- For drastisk å sperre internett

FORNØYD: Kulturminister Trond Giske er fornøyd med dommen, og mener det er en viktig seier for Norge som en velferdsstat. Foto: Scanpix
FORNØYD: Kulturminister Trond Giske er fornøyd med dommen, og mener det er en viktig seier for Norge som en velferdsstat. Foto: Scanpix
(VG Nett) Trond Giske mener det ikke er mulig å nekte norske spillere å spille på utenlandske nettsider.

Denne saken handler om:

I går kunne VG Nett fortelle at flere politikere og Landsorganisasjonen mot spilleavhengighet (LOMS) mener at Norge bør gjøre det umulig å logge seg på nettsider til gamblingselskap.

Les også:- Steng tilgangen til nettspillselskapene

Det mener kulturminister Trond Giske er uaktuelt.

- Det er for drastisk å sperre internett. Det hadde sikkert gjort at enkelte hadde sluppet å bli spilleavhengige, men dette forslaget er for drastisk, sier han til VG Nett.

Diskusjon på VG Nett:- Skal jeg ikke få lov til å spille lenger

Spilte bort 60 millioner

Biskop-sønnen Bjarte Baasland spilte bort hele 60 millioner kroner på nettspill. Henning Myrer (24) var tidligere ansatt hos nettspillgiganten Bet365. Lørdag fortalte han til VG hvilke metoder selskapene bruker for å få spillerne til å gå på enda flere og større tap.

VURDERER ANMELDELSE: Advokaten til bedragerisiktede Bjarte og Bodhild Baasland er kritisk til politiets arbeidsmetoder Foto: Kristian Helgesen
VURDERER ANMELDELSE: Advokaten til bedragerisiktede Bjarte og Bodhild Baasland er kritisk til politiets arbeidsmetoder Foto: Kristian Helgesen

Les også:Baasland legger all skyld på spillselskapet

Leder for familie- og kulturkomiteen på Stortinget, May-Helen Molvær Grimstad (Krf) betegner nettspillbransjen som ufattelig rå og kynisk. Hun mener man gå hardt til verks for å begrense skadeomfanget.

Kulturminister Trond Giske innrømmer at det er en utfordring å skape et regelverk som både tar hensyn til å bekjempe spillavhengighet - og beholde kommunikasjonsfriheten.

- Bryter med andre formål

- Slike internettsperrer er det mulig å omgå. Det ville sikkert gjort det vanskeligere å spille via utenlandske spillsteder, men dette er for drastisk, sier Giske.

Han skisserer:

- Saken er det at flertallet klarer å håndtere sin spilling. Akkurat som flertallet i Norge klarer å håndtere sitt alkoholforbruk. Men ikke alle gjør det. Det er derfor vi har restriksjoner. Vi har ikke sprit i dagligvarebutikker, selv om de fleste sikkert hadde taklet det også.

Les også:Regjeringens forbud biter ikke på nettspillbransjen

Kulturministeren mener et slikt norsk forbud bryter med andre mål regjeringen har.

- Vi må tenke på kommunikasjonsfriheten også, sier Giske.

- Har du noen gang spilt nettpoker selv?

- Nei, det har jeg aldri gjort, svarer Trond Giske.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks