Hovedinnhold

Advarer mot monstermarihøner i Oslo

MARIHØNE: Dette er en syvprikket utgave (Coccinella septempunktata). Foto: SCANPIX
MARIHØNE: Dette er en syvprikket utgave (Coccinella septempunktata). Foto: SCANPIX
Monstermarihøner er de siste dagene blitt observert i levende live flere steder i Oslo. Direktoratet for naturforvaltning oppfordrer folk til å drepe alle de finner.

Denne saken handler om:

- Hvis du kommer over en marihøne som ser annerledes ut enn våre velkjente arter, bør du ta livet av den fortere enn svint, sier seniorrådgiver Øystein Størkelsen i Direktoratet for naturforvaltning (DN) til Dagsavisen.
Også i de tilfellene hvor man er usikker på om det virkelig er snakk om en monstermarihøne, også kjent som harlekinmarihøne, bør den drepes, mener DN.

- Det er bedre at det går med en marihøne av de 54 artene vi har i Norge, enn at en harlekinmarihøne slipper unna. Hvis harlekinmarihønene etablerer seg i norsk natur, vil vi stå overfor en økologisk katastrofe. De spiser bladlus, men også alt annet som kryper og går. Den naturlige balansen i naturen kan bli forrykket og etter hvert kan det bare bli harlekinmarihøner å se. Fordi de er giftige, er det ingen som kommer til å spise dem, sier Størkelsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks