Hovedinnhold

Her leter de etter fjellvante Even

- Det har gått et stort snøskred i området, opplyser politiet

LETER I FJELLET: Det foregår nå helikoptersøk etter den savnede Even Hovde (52) ved Kyrkjetinden i Ørsta. Foto: Kjell Arne Steinsvik
LETER I FJELLET: Det foregår nå helikoptersøk etter den savnede Even Hovde (52) ved Kyrkjetinden i Ørsta. Foto: Kjell Arne Steinsvik
(VG Nett) En større leteaksjon er satt i gang etter Even Hovde (52) som er sporløst forsvunnet etter en skitur ved Kyrkjetinden i Ørsta.

Tips oss

VET DU NOE? TIPS OSS!

Mannskaper fra Røde Kors, alpin redningsgruppe og politiet er ute og leter etter den savnede 52-åringen. Ifølge politiet er Hovde godt kjent i området og beskrives som fjellvant.

- Han dro ut på tur klokken 12 i formiddag. Turen opp til Kyrkjetinden tar normalt cirka to timer og turen tilbake igjen tar om lag en halv time. I 17-tiden var han fremdeles ikke kommet hjem, og da bestemte den nærmeste familien seg for å varsle oss, sier operasjonsleder Leif Arne Valderhaug i Sunnmøre politidistrikt til VG Nett.

Søndag morgen opplyste politiet til VG Nett at de hadde hatt patruljer ute hele natten. Når det lysner søndag vil det bli foretatt en vurdering om det er forsvarlig å fly folk og hunder inn i fjellet for å foreta et lavinesøk.

HAR DU SETT EVEN HOVDE?
KONTAKT POLITIET PÅ TLF. 02800

- Stort snøskred oppdaget

Området rundt Kyrkjetinden i Ørsta kommune i Møre og Romsdal er bratt og vanskelig å ferdes i på vinterstid hvis man ikke er kjent.

SAVNET: Even Hovde (52) kom ikke hjem etter en skitur ved Kyrkjetinden i Ørsta kommune. Foto: Jeppesen
SAVNET: Even Hovde (52) kom ikke hjem etter en skitur ved Kyrkjetinden i Ørsta kommune. Foto: Jeppesen

Politiet sier til VG Nett at det er gått et stort snøskred i området.

- Snøskredet er 200 meter langt og 200 meter bredt. Vi leter i dette skredet, men vi har ikke funnet spor som kan tyde på at han er tatt av dette, sier Valderhaug.

- Jeg vil understreke at vi søker i andre områder i tillegg til der dette skredet er gått. Leteaksjonen vil pågå i hele natt eller til vi finner noe, sier Valderhaug.

Den savnede 52-åringen skal ikke ha hatt med seg mobiltelefon ut på tur.

Vanskelige forhold

I tillegg til kraftig vind er det stor snøskredfare i området rundt Kyrkjetinden. De vanskelige værforholdene skaper problemer for letemannskapene.

- Det er fare for snøskred i det bratte terrenget, og det gjør letearbeidet vanskelig. Vi sender ikke mannskap lenger opp i fjellsiden enn det som er forsvarlig, sier Valderhaug til NTB.

Det positive er at det er meget god sikt i området.

Familien ber om tips

Den nærmeste familien til den savnede ber folk som tror de kan ha sett 52-åringen i fjellet om å kontakte politiet.

- De pårørende ønsker at vi går ut med navn på den savnede. Hvis det er noen som har sett Even Hovde i fjellet i dag, så ta kontakt med politiet. Det kan hende at han har gått en annen rute enn den han har oppgitt til familien, sier Valderhaug.

HAR DU SETT EVEN HOVDE?
KONTAKT POLITIET PÅ TLF. 02800

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks