Hovedinnhold

- Hun oppsøkte oss

NICE (VG) Scientologkirken i Nice bekrefter at Kaja Bordevich Ballo (20) henvendte seg til kirken.

Denne saken handler om:

TOK SITT LIV: Kaja B. Ballo (20) Foto: PRIVAT
TOK SITT LIV: Kaja B. Ballo (20) Foto: PRIVAT

En kvinnelig arbeider for Scientologi Kirken i Nice sier til VG at Ballo var innom kirken én gang før hun døde.

- Slik jeg har oppfattet det hadde hun funnet en reklame for vår personlighetstest på gata og kom deretter hit for å få resultatet. Utover det har hun ikke hatt noe med kirken å gjøre i det hele tatt, sier kvinnen som ikke vil navngis.

LES OGSÅ:Tok sitt liv etter scientologi-test

Hun sier til VG at møtet var mer en kort prat enn noen form for rådgivning.

Scientologi Kirken holder til i vanlige kontorlokaler i sentrum av den populære badebyen.

Menigheten skal ha om lag 100 medlemmer og er hvert år vertskap for anslagsvis tre bryllup mellom medlemmer. I fjor sommer skrev Daily Telegraph at menigheten skulle være vertskap for bryllupet til Australias rikeste mann, James Packer, med celebriteter som Tom Cruise og John Travolta blant gjestene.

Bestilte bok

I vinduene reklamerer kirkesamfunnet for gratis stresstest. En guttegjeng kommer inn for å ta testen, men kvinnen ber de tre om å komme tilbake dagen etter.

- Da hun kom hit, snakket hun med en kollega av meg. Vi anbefalte henne en selvhjelpsbok. Fordi vi bare hadde boken på fransk, ble vi enige om å bestille den til henne, og at hun skulle komme og hente den senere. Boken har vi fortsatt ikke fått, så den har hun ikke fått lest.

Kvinnen sier til VG at møtet var av kort karakter. Hun stiller seg uforstående til at det kan ha påvirket den unge jentas videre valg.

- Testen hun tok er tilgjengelig på nettet, men du må møte opp personlig for å få resultatet. Resultatet er hverken positivt eller negativt, men er mer en test for at du skal få selvinnsikt i din egen personlighet.

Ifølge kvinnen har ikke politiet vært i kontakt med kirken i forbindelse med etterforskningen av saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks