Hovedinnhold

Slik blir «nye» Holmenkollbakken

FÅR NYTT TÅRN: Holmenkollen i 2009. Foto: Oslo Kommune
FÅR NYTT TÅRN: Holmenkollen i 2009. Foto: Oslo Kommune
Holmenkollbakken får et helt nytt tårn i tråd med vinneren i arkitektkonkurransen Holmenkollen Fyr, men beholder dagens unnarenn som bare blir modernisert.

Det er byrådet som har tatt den endelige beslutningen om hvordan bakken skal se ut i framtiden, og utbyggingsplanene ble presentert på en pressekonferanse i Skimuseet mandag.

Tårnet blir altså bygd i tråd med utkastet til det dansk-belgiske vinnerutkastet, men den planlagte lyssettingen er det ikke penger til foreløpig.

- Lyssettingen ligger på skissebordet og står på ønskelista, opplyste byråd for idrett og næring Anette Wiig Bryn.

- Fullgod vindskjerming

Hun bekreftet at det er penger til å lage en fullgod vindskjerming, men full overdekning blir det ikke foreløpig, selv om det blir lagt til rette for dette hvis det skulle bli aktuelt i framtiden.

I tillegg til utbygging av Holmenkollbakken skal det bygges en helt ny normalbakke rundt 300 meter fra der den gamle Midtstuebakken lå. Også løypetraseene for langrenn og skiskyting blir forbedret, og skiskytterarenaene blir oppgradert til å møte internasjonale krav.

- Ferdig til 2010

Arbeidene med Holmenkollbakken starter i september-oktober i år og bakken er beregnet å være ferdig i desember neste år.

- Det blir full fart framover. Bakken må være ferdig til en bestemt dato når vi skal ha prøve-VM i mars 2010, sa president i skiforbundet Sverre Seeberg.

Han mente at det som er viktig nå, er at vi lager en så god bakke som det er mulig å få til, og at den nye Holmenkollbakken blir skisportens svar på den moderne operabygningen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Hopp

Se neste 5 fra Hopp