Hovedinnhold

Funnet død på gaten - Trolig påkjørt og forlatt

LIKFUNN: Politiet mistenker at mannen som ble funnet død, har blitt påkjørt og forlatt. Foto: Morten Ulekleiv Eng
LIKFUNN: Politiet mistenker at mannen som ble funnet død, har blitt påkjørt og forlatt. Foto: Morten Ulekleiv Eng
ØKERN (VG Nett) En mann er funnet død på gaten i Oslo. Politiet opplyser at mannen har ytre skader, og jobber ut ifra en teori om at han er blitt påkjørt og forlatt.

Tips oss

HAR DU TIPS OM SAKEN?

- Vi fikk en melding av folk som oppdaget mannen klokken 06.14. Da vi kom til stedet fant vi en mann, som ble konstatert død, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad til VG Nett like etter klokken 07.00.

Mistenker påkjørsel

Mannen ble funnet utendørs med tildels store ytre skader. Politiet har så langt ikke kunnet slå fast om det er en trafikkulykke, eller en annen straffbar handling som ligger bak.

Vet du noe om denne saken?Tips oss her!

- Vi vet ikke sikkert, men nå har vi en liten mistanke om at vedkommende er blitt påkjørt, sier innsatsleder på åstedet, Tor Jøkling, til VG Nett like før klokken 08.30.

Dermed pågår det nå en jakt etter en sjåfør som kan ha stått bak en eventuell påkjørsel. Jøkling forteller at politiet har søkt med helikopter i området for å se etter varme biler, eller kjøretøy i nærheten av åstedet.

Ved 13.30-tiden hadde politiet ingen nye opplysninger i saken.

- Vi etterforsker dette som en trafikkulykke, men holder fremdeles alle muligheter åpne. Det er så langt ingen som har meldt seg i saken, sier operasjonsleder Finn Belle.

Mannen ble funnet i Knud Bryns vei i et industriområde mellom Økern og Alnabru. Identiteten til mannen er foreløpig ukjent. Krimteknikkere fra politiet jobber på åstedet søndag morgen.

Trailersjåfør meldt fra

FANT LIKET: Etter det VG Nett kjenner til skal det være en yrkessjåfør som lå og sov i denne traileren som gjorde politiet oppmerksomme på liket. Foto: Morten Ulekleiv Eng
FANT LIKET: Etter det VG Nett kjenner til skal det være en yrkessjåfør som lå og sov i denne traileren som gjorde politiet oppmerksomme på liket. Foto: Morten Ulekleiv Eng

Politiet har sperret av et område nær der mannen ble funnet, ved bedriften Veolia Miljø.

Politiet bekrefter at det var en trailersjåfør, som lå og sov i bilen sin like i nærheten av der den døde ble funnet, som meldte fra til politiet.

- Ja, det stemmer, men verken han eller andre sjåfører som har sovet der i natt har sett noe, forteller vaktleder Jon Rune Lande i sentralvakten i Oslo politidistrikt.

Dette er et område der trailersjåfører sover i bilene sine mens de venter på at bedriftene i området skal åpne.

Kan ha blitt filmet

Det er også flere overvåkingskameraer i området der mannen ble funnet. Politiet jobber nå med å få tilgang til disse.

- Vi prøver å få tak i noen nå i påsken som kan vise oss det som er fanget på kamera. Vi håper det skal kunne gi noen svar.

- Er det noen av kameraene som peker rett mot der mannen ble funnet?

- Der er kamera som peker i retning av rundt der han ble funnet, sier Lande, som ikke tror mannen kan ha ligget lenge før han ble funnet.

- Det er vanskelig å si akkurat når dette har skjedd, men det er litt trafikk i området, så han har trolig ikke ligget veldig lenge.

Politiet fikk meldingen klokken 06.14.

Vekter så ingenting

En vekter som har vært på jobb i området i natt, forteller til VG Nett at han ikke har lagt merke til noe spesielt. Han ble først oppmerksom på hva som hadde skjedd da politiet fortalte ham om det.

Politiet opplyser til VG Nett at de er svært interessert i tips fra publikum som gjennom natten kan ha observert noe i området.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks