Hovedinnhold

Kamerat tror Benjamin er i paradis

- Benjamin støttet alltid vennene sine. Han gjorde alt for oss. Nå tror jeg han er i paradis, fortalte 15 år gamle Victor Lopez til flere hundre mennesker som søndag møtte opp for å minne Benjamin Hermansen.

Denne saken handler om:

Mange av de frammøtte tok til tårene under det følelsesladede innlegget der Victor tegnet et bilde av en gutt som virkelig brydde seg om de rundt ham. En tenåring som mange så opp til. En snill gutt som ikke hadde noe uoppgjort med noen.

- Jeg ønsket å være som ham. Benjamin var veldig opptatt av rettferdighet, han var utrolig grei og hadde gode karakterer. Det er forferdelig at han nå er borte, fortalte Victor Lopez under innlegget han holdt utenfor Holmlia senter søndag.

Som en bror

Foran den tøffe tiendeklassingen sto flere hundre mennesker som hadde møtt fram for å vise sin avsky mot nazismen, og for å hedre minnet til 15-åringen som brutalt ble frarøvet livet på en parkeringsplass natt til lørdag. Samtlige av dem klappet varmt for den vakre talen som Victor holdt for kameraten.

- Å holde en sånn tale er det minste jeg kunne gjøre for Benjamin. Han stilte alltid opp for oss. Han var en du kunne snakke med om følelser og alt. Han hadde mange bestevenner og var som en bror, forteller Victor. Videre fortalte han om en kamerat som elsket moren sin.

- Han gjorde alt for henne. Nå tror jeg han er i paradis.

Sorgtunge ungdommer

Foran seg holder han et manuskript der et bilde av den smilende vennen er klistret på.

-Benjamin var spesiell på alle måter. Han var akkurat så snill som jeg forteller deg, sier Victor til NTB. Rundt ham står et 20-talls venner. Både gutter og jenter. Flere av dem har sparket fotball på samme lag, eller gjort andre ting som vekker gode minner. Likevel er det sorgen som tynger ansiktene deres. Blikkene til ungdommene forteller mer enn en journalist er i stand til å formidle med ord.

-Benjamin måtte bøte med livet. De som gjorde det får kanskje maksimalt 21 års fengsel. Det er så urettferdig, forteller ei jente til NTB.

Venter på Benjamin

Alle er de enige om at Benjamin ble et tilfeldig offer for en grusom handling.

-Det finnes ingen grunn til å drepe ham, sier Victor som gruer seg til å gå på skolen nå som vennen er borte.

-Vi var veldig mye sammen. Nå er han borte. Jeg forstår det ikke. Jeg venter fortsatt på han, forteller den tapre 15-åring som fredag kveld mistet en av sine beste venner på grunn av en totalt meningsløs handling. Søndag viste han alle hva godt kameratskap dreier seg om. Nemlig å stille opp for hverandre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks