Hovedinnhold

Ler av LO

- Hobbyer? Nei, jeg jobber, sier personalsjef Maiken Furre i IT-bedriften Funcom i Oslo. Ingen av de ansatte har vært, er eller vil bli fagorganisert.


Likevel tjener de godt - basert på individuell, hemmelig lønn.

Bedriftens 110 ansatte har en snittalder på 28 år. Dag, kveld og natt arbeider de knallhardt med å utvikle nye dataspill - til glede for unge og gamle nettsurfere. 75 av dem har høyere utdanning, men bare en håndfull av de ansatte lever i småbarnsfamilier.

Dagen består i hovedsak av jobb og hobby, som flyter over i hverandre. Nylig kjøpte bedriften inn senger fra IKEA, slik at folk slapp å dra hjem for å sove.

- Lønnen er resultatorientert. Initiativ, engasjement, innsats - og ikke minst resultater - styrer den enkeltes lønn. En egen fagorganisasjon passer ikke inn hos oss. Vi trenger forandringsdyktige medarbeidere, sier Maiken Furre (31).

Hun mener selv hun er et levende eksempel på generasjon X i det nye arbeidslivet.

- Du er single selv?

- Nei, nå skal jeg gifte meg. Men barn har jeg ikke tid til ennå, svarer personalsjefen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks