Hovedinnhold

Krasjer for millioner

- Vi må stramme inn og legge mer vekt på oppmerksomhet og beregning.
- Vi må stramme inn og legge mer vekt på oppmerksomhet og beregning.
Med et snitt på seks kollisjoner i uken, vurderer politiet å innføre bedre kjøreopplæring av de ansatte. Aller dårligst er politifolkene til å rygge.


Krever forklaring

Riksrevisjonen, som har gått igjennom årsrapporten til Politiets materielltjeneste (PMT), har nå bedt politidirektoratet om en forklaring på hvorfor tjenestefolkene tilsynelatende bulker mer enn før.

Ifølge assisterende politidirektør Odd Berner Malme er det mye som tyder på at økningen i skadeutbetalinger i all hovedsak skyldes fem store og alvorlige kollisjoner i 2003, som til sammen kostet politiet 2,5 millioner kroner.

Leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, avviser at de ansatte i politiet er blitt dårligere til å kjøre bil:

- Jeg tror det er viktig å huske på at også mange av de mindre kollisjonene skjer i stressede situasjoner. Det har kanskje kommet en melding om en pågripelse, det haster og utrykningsbilen skal raskest mulig ut av en trang politigarasje.

- Da hjelper det ikke med bedre kjøreopplæring, vi må heller fokusere på å holde hodet kaldt og bruke de sekundene ekstra som gjør at vi unngår uhell, sier Johannessen til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks