Hovedinnhold

Siktet gjengbror i England meldte seg

AKSJONERTE: Onsdag 9. mai pågrep politiet flere av brødrene i Oslo. En sitter også fengslet i Brasil. Foto: Trond Solberg Foto:
AKSJONERTE: Onsdag 9. mai pågrep politiet flere av brødrene i Oslo. En sitter også fengslet i Brasil. Foto: Trond Solberg Foto:
(VG Nett) Den sjette broren som er siktet etter gjengaksjonen meldte seg for norsk politi fredag.

Denne saken handler om:


Ifølge Aftenposten.no kom den 26 år gamle til Norge fredag kveld. Han gikk straks i avhør.

Politiet vil ikke bekrefte avisens opplysninger, men mannens advokat Anita Hessen sier til avisen at avhøret av hennes klient startet ved 20-tiden.

Politiet har hatt et ønske om å komme i kontakt med den siste av gjengbrødrene siden han ble formelt siktet. Broren er, i likhet med sine fem brødre og foreldre, siktet av norsk politi for grovt heleri.

Den 26 år gamle mannen har bodd og arbeidet i London siden 2004, men politiet mener likevel det foreligger grunner til å sikte ham for grovt heleri.

TIPS VG NETT OM GJENGSAKEN

Oslopolitiet skal ha hatt jevnlig kontakt med mannen over telefon, siden de øvrige medlemmene av familien ble pågrepet 9. mai.

Den siktede englandsbroren jobber som restaurantsjef i London. Han har tidligere sagt til politiet at han er villig til å komme hjem for å la seg avhøre i saken.

Tette familiebånd

Selv han har vært bosatt i utlandet i flere år, så har han fremdeles tett kontakt med familien.

Han var på besøk i Norge i desember i fjor og kom tilbake på nytt etter at den 30 år gamle broren ble skutt utenfor leiligheten på Furuset den 23. mars i år.

Totalt ble 11 personer varetektsfengslet i Oslo tingrett i forrige uke, i forbindelse med den omfattende heleriskandalen.

10 av disse er i nær famile, og mistenkes for å ha hvitvasket penger for flere titalls millioner norske kroner i ferieparadiset Natal.

Tre kvinner løslatt

I dag besluttet politiet å løslate tre av de fire kvinnene som ble pågrepet i saken.

- Kvinnene har forklart seg og er konfrontert med beslag i saken, og politiet vurderer det slik at det ikke lenger er noen bevisforspillelsesfare. Kvinnene blir derfor løslatt, opplyste politiadvokat Olav Hovstad i en pressemelding tidligere, fredag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks