Hovedinnhold

Lavlønte velger FrP

Fremskrittspartiet har størst oppslutning blant velgere med lav inntekt, og beholder denne profilen selv med dagens sterke vekst på meningsmålingene.

Denne saken handler om:

Frp scorer høyt blant folk med lav utdanning og lav inntekt, og er klart størst blant velgere som ikke er yrkesaktive og blant enslige. Det viser Opinions velgerpanel for Aftenposten.

Høyre har stikk motsatt profil, og er partiet for dem med høy status, inntekt og utdanning.

Valgforsker Bernt Aardal sier til Aftenposten at det er oppsiktsvekkende hvor sterkt Frps velgerprofil holder seg nå som partiet stjeler velgere fra alle partier. Frp får blant annet mange velgere fra Høyre uten at det endrer velgerprofilen særlig.

Forenklet kan man si at den typiske Frp-velger er en enslig mann under 30 eller over 60 år, med lav utdanning og inntekt. Kjerneområdene er Sør- og Vestlandet samt Nord-Norge.

Selv om Frp er størst på meningsmålingene, er det også partiet som flest ikke kan tenke seg å stemme på. 45 prosent sier at de overhodet ikke kan tenke seg å stemme på Fremskrittspartiet. Kristelig Folkeparti kommer på andre plass på denne listen med 23 prosent og SV med 21. For Arbeiderpartiet er svaret 18 og for Høyre 13 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks