Hovedinnhold

Fly skled av rullebanen på Rygge

UTSIKTEN: Det jobbes nå med å få flyet opp på rullebanen igjen. Foto: Privat
UTSIKTEN: Det jobbes nå med å få flyet opp på rullebanen igjen. Foto: Privat
Et Norwegian-fly som skulle til Alicante skled lørdag kveld av taksebanen på Rygge flyplass.

Denne saken handler om:

Et fly med 40 personer om bord fikk problemer på Moss Lufthavn Rygge under taksing lørdag. Det bekrefter pressekontakt ved flyplassen, Silje N. Thoresen til VG.

- Det var glatt og vi merket godt at vi skled ut da vi var på vei ut på rullebanen, Men vi hadde lav fart og det hele gikk veldig stille og rolig for seg, sier passasjer Jarle Storbraaten til VG.

Han sitter nå sammen med de andre passasjerene om bord i flyet på østsiden av rullebanen og venter på at flight DY5533 som skulle hatt avgang til Alicante klokken 20.10, skal komme løs.

- Det stemmer at nesehjulet står i gresset. Det er et fly fra Norwegian som skal til Alicante med 40 personer om bord. Det er en udramatisk hendelse, og vi forventer at flyet tar av innen rimelig kort tid, sier pressekontakten.

- Vi sitter og venter på at vi skal bli dratt opp. De driver og salter utenfor her, og lurer på hvordan de skal få oss opp av gjørmen, sier Storbraata.

Ifølge Thoresen er en tekniker på vei for å vurdere om det er skader på flyet. Årsaken til at flyet skled av banen er foreløpig ikke bekreftet.

Klokken 21.40 fikk passasjerene beskjed om å forlate flyet mens det undersøkes.

Ifølge Storbraata rykket brannvesenet ut til flyet etter at det hadde kjørt av taksebanen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks