Hovedinnhold

Frp-politiker om merkeklær til barn: - Burberry og Chanel skader ingen

JA TIL MERKER: Frp-politiker Aina Stenersen (30) beskriver Canada Goose-jakken til nærmere 10.000 kroner som en «veldig god investering». I fremtiden vil hun også kjøpe merkeklær til barna sine. Foto: PRIVAT
JA TIL MERKER: Frp-politiker Aina Stenersen (30) beskriver Canada Goose-jakken til nærmere 10.000 kroner som en «veldig god investering». I fremtiden vil hun også kjøpe merkeklær til barna sine. Foto: PRIVAT
I fremtiden ønsker Aina Stenersen (30) å kle opp sine egne barn i både silke og kashmir. Selv har Frp-politikeren en Canada Goose-jakke til nærmere 10.000 kroner på overkroppen.

- Foreldre ønsker det beste for sine barn, også når det gjelder klær. Hvis de har råd til å betale 800 kroner for en Burberry-body til minstemann, så ser jeg ikke noe galt i at de gjør det, sier hun.

- Foreldre må få velge selv

VG skrev torsdag at det ikke lenger bare er fiffen som kler opp barna i dyre merkeklær. Blogger og journalist Susanne Kaluza mener merkebølgen skaper et unødvendig press - både blant barn og foreldre.

Det er Frp-politikeren uenig i.

Selv har hun ingen barn, men i motsetning til KrF-leder Knut Arild Hareide er hun åpen for å kle opp minsten i både Polo Sport og Burberry.

- Til alle tider har de som ikke har hatt råd til det samme forbruket kritisert mennesker med flere hytter og dyre biler. Sånn er det også i debatten om merkeklær.

- Hvis økonomien tilsier det kommer jeg til å kjøpe merkeklær til mine barn. Det er ingen barn som tar skade av å gå med klær fra Burberry eller Chanel, sier Stenersen, som blant annet er bystyremedlem i Oslo Frp.

Hva mener du om å kjøpe dyre klær til barna? Si din mening her! 

I begynnelsen av desember har hun sin debut på Stortinget, når hun møter som stortingsrepresentant for Christian Tybring Gjedde.

LES OGSÅ: - Kundene vet hva de vil ha 

Ved siden av politikken jobber 30-åringen i klesbutikken Tommy Hilfiger på Eger på Egertorget, og viser til at antallet «luksusbutikker» i hovedstaden ikke blir færre med årene.

- Denne trenden hadde aldri eksistert hvis det ikke var et marked for det, understreker Stenersen.

- Flere mener at barna blir foreldrenes utstillingsdokker. Hva er din kommentar til det?

- Jeg tror ikke foreldre ønsker «å stille ut» barna sine, men at de kjøper dyre merkeklær fordi de ønsker det beste for sine barn. Det må være helt legitimt så lenge økonomien tilsier det. Noen ønsker å kjøre Toyota, mens andre kjører BMW SUV, sier Stenersen.

- Men på hvilken måte er merkeklær det beste for barna?

- Flere av merkeklærne har bedre kvalitet enn billigkjedene, blant annet fordi flere av plaggene er laget av stoffer som kashmir og silke, sier Stenersen.

Vokste opp med merkeklær

Hun har heller ingen tro på at barn som får merkeklær har større risiko for å få økonomiske problemer når de flytter ut og skal opprettholde foreldrenes forbruk.

- Helt siden jeg var liten fikk jeg merkeklær av mine foreldre. Samtidig har de lært meg viktigheten av å ha en sunn og god økonomi. Det er ikke sånn at barn som får merkeklær nødvendigvis havner i «luksusfellen», mener Frp-politikeren.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks