Hovedinnhold

Barnevoldssiktet dømt for narkotika

SIKRER SPOR: Kriminalteknikere arbeidet onsdag kveld på åstedet i Vanvikan for å finne svar på hva som har skjedd. Foto: ØYVIND NORDAHL NÆSS
SIKRER SPOR: Kriminalteknikere arbeidet onsdag kveld på åstedet i Vanvikan for å finne svar på hva som har skjedd. Foto: ØYVIND NORDAHL NÆSS
Faren til den ett år gamle gutten, som ble funnet død i Vanvikan i Nord-Trøndelag, har en lang forhistorie med rusproblemer.

Tips oss

Han sonet en fengselsstraff for vold allerede som 20-åring etter å ha slått til en annen person i beruset tilstand i Nord-Norge. Han flyttet senere til Vestlandet for å komme unna miljøet.

Han fortsatte imidlertid livet på siden av loven. Fire år senere ble han dømt for oppbevaring av kokain, amfetamin og hasj, samt for brudd på våpenloven. Etter å ha sittet varetektsfengslet frem til rettssaken, ble han dømt til fengsel i ti måneder i Jæren tingrett.

- Jeg husker han var ustabil på den tiden og vanket i et rusmiljø, forteller ett av vitnene i saken til VG.

Venter på obduksjon

Den siktede 29-åringen møtte den 26 år gamle barnemoren i Sør-Trøndelag og de giftet seg i fjor sommer. En måned senere fikk de en gutt. Han ble ett år og tre måneder.

Foreldrene bestemte seg nylig for å gi gutten nytt navn. Det ble endret i folkeregisteret dagen før han døde.

HAR DU TIPS, INNSPILL ELLER BILDER?
Ta kontakt med VGs journalister her.

Ifølge politiet har paret forklart at de fant det lille barnet dødt på barnerommet. De ringte da en lege, som varslet politiet fordi hun syntes omstendighetene rundt dødsfallet var mistenkelige. Klokken var da 12.40.

PÅGREPET: Politiet valgte å pågripe barnefaren kort tid etter at de kom til stedet. Foto: HENRIK SUNDGÅRD
PÅGREPET: Politiet valgte å pågripe barnefaren kort tid etter at de kom til stedet. Foto: HENRIK SUNDGÅRD

Politiet valgte å pågripe barnefaren og sikte ham for vold.

- Obduksjonsrapporten er vesentlig for oss, for den kan avkrefte og bekrefte hva som har skjedd med gutten. Og det er avgjørende for hva slags etterforskingsskritt som må gjøres, sier politistasjonssjef Snorre Haugdahl.

Politiet håper å få rapporten i løpet av torsdag ettermiddag.

Den siktede 29-åringen nekter for at han har vært voldelig mot sønnen.

- Klienten min er sliten, og naturlig nok berørt av situasjonen. Han synes det som har skjedd er forferdelig, sa forsvarer Trond Peder Nilsen til VG i går.

Barnevernet involvert

Barnevernet har bekreftet at de kjente til familien og var på besøk i huset så sent som dagen før barnet døde. Politiet ble varslet før de gikk inn i boligen og ble bedt om å stå i beredskap i tilfelle de barnevernsansatte trengte hjelp.

- Det er ofte vi blir bedt om å være backup hvis barnevernet skal inn i et nytt hjem, forteller Haugdahl.

Politiet fikk ikke vite hvorfor barnevernet kunne få behov for hjelp, men de er i ferd med å hente inn all informasjon om familien.

- All dokumentasjon som vi er besittelse av gjøres tilgjengelig for politiet, forteller leder av Fosen barneverntjeneste, Therese Guddingsmo.

Hun mener taushetsplikten forhindrer henne i å si noe mer om saken til media.

- Utover å bekrefte politiets opplysninger om at vi ba politiet om bistand tidligere i denne uken, har Fosen Barnevernstjeneste ingen offentlige kommentarer til den tragiske hendelsen i Vanvikan som krevde et barns liv, opplyser Guddingsmo.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks