Hovedinnhold

Strømstans i hele Sørøst-Oslo

Holmlia, Nordstrand, Kolbotn, Nesodden, Ski og Oppegård har vært uten strøm i kveld.

Det bekreftet informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett, til VG onsdag kveld.

Ifølge Schau skal strømmen nå være tilbake igjen.

- Alle våre kunder har fått tilbake strømmen nå. De fleste fikk den igjen etter femten minutter, andre steder tok det litt lengre tid, forteller han, og tror at årsaken til strømbruddet skyldes en feil hos Statnett.

Pressevakt i Statnett, Marta Hagerup Nilson, bekrefter dette til VG og forteller at en feil med en transformatorstasjon i Follo, gjorde at både Hafslund og Energi 1 ble berørt.

- Vi vet ikke årsaken til at strømmen falt ut. Strømmen gikk 21.35 og de siste fikk den tilbake 22.10, sier Nilson.

Strømbruddet rammet store deler av Sørøst Oslo.

Energi 1s kunder på Nesodden og Ski var også berørt. Det bekreftet vaktsentralen til VG onsdag kveld.

Samtidig med strømbruddet i Holmlia twitret operasjonssentralen i Oslo om gutter som skal ha utført skadeverk og innbrudd i butikker.

Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsem, forteller at strømbruddet gjorde søket etter hærverkerne vanskeligere.

- De hadde gjort skadeverk i form av ruteknusing, og tyveri inne på flere av butikkene i Holmlia sentrum. Men på grunn av dårlig lys var det vanskelig å finne dem. Vi vet kun at det er unge menn, så vi har lite å gå på, sier Gulbrandsem.

Han tror guttene har utnyttet situasjonen.

- Det kan tenkes at de har sett sitt snitt til å ta seg inn i butikker fordi alt annet var mørkelagt, forteller han.

- Har dere funnet dem nå?

- Politiet har kontrollert en rekke personer i området for å undersøke om disse har noe med skadeverket å gjøre, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks