Hovedinnhold

23 drap i Norge hittil i 2013

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet har satt i gang drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død i Lørenskog i Akershus. Foto: SCANPIX
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet har satt i gang drapsetterforskning etter at en kvinne ble funnet død i Lørenskog i Akershus. Foto: SCANPIX
Det har så langt i år vært 23 drap her i landet. I fjor ble totalt 29 personer drept i Norge og 34 året før, ifølge statistikken til Kripos.

* 19. juni: En kvinne blir funnet drept etter en brann i restauranten Mama Afrika i Galleri Oslo, mens en mann er livstruende skadd. Ingen er så langt siktet i saken.

* 17. juni: En 35-årig kvinne blir funnet død i en leilighet i Lørenskog i Akershus. Ektemannen på 47 år er siktet for forsettlig drap. Kvinnen var opprinnelig fra Iran, men var norsk statsborger. Det samme er mannen.

* 12. juni: En 17 år gammel jente fra Afghanistan blir funnet drept i en bolig på Grua. Politiet sikter en afghansk mann for forsettlig drap, og fire dager etter drapet pågripes han i Italia.

* 8. juni: Den 30 år gamle irakiske kurderen Arshad Tofiq Mohammad Taher blir funnet død i vannet ved Trøsken bru i Sarpsborg. Han er drept, trolig en gang de siste to-tre ukene.

* 5. juni: En kvinne i 20-årene blir drept i en leilighet i Asker. Kvinnens eksmann innrømmer drapet og er siktet og fengslet. Både den siktede og offeret har utenlandsk bakgrunn.

* 26. mai: 50 år gamle Helge Dahle døde på Ullevål sykehus etter knivstikk på en fest i Valle i Setesdal. En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

* 24. mai: 43 år gamle Gunnar Korneliussen ble drept med kniv i en leilighet i Haugesund sentrum. En kvinne i begynnelsen av 40-årene meldte seg selv og er pågrepet og siktet.

* 23. mai: En 27 år gammel mann blir funnet drept i veikanten sør for Nesbyen i Buskerud. To bekjente av mannen er siktet for forsettlig drap og fengslet.

* 21. mai: En 30 år gammel rumener melder seg og innrømmer å ha drept 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen som har vært savnet siden slutten av april. Hanssen ble funnet 24. mai i Gunneklevfjorden i Porsgrunn. En 36 år gammel rumener har erkjent deltakelse i drapet og er også siktet.

* 14. mai: En 59 år gammel mann blir knivdrept i Bergen. En 56 år gammel mann er siktet for drapet.

* 12. mai: En 44 år gammel kvinne og hennes 47 år gamle samboer blir funnet drept i en bolig på Ulvøya i Oslo. Politiet mener 47-åringen drepte samboeren før han tok sitt eget liv.

* 29. april: En svensk kvinne blir drept med kniv på Fredensborg i Oslo. En mann skades alvorlig. To personer ble pågrepet.

* 29. april: En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin 42 år gamle samboer i Krokstadelva i Nedre Eiker.

* 22. april: En 47 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på sin 40 år gamle kone i Hurum. Den drepte og den drapssiktede er rumenere.

* 16. april: En 50 år gammel mann er siktet for forsettlig drap for å ha drept sin 46 år gamle samboer med kniv i Asker.

* 12. april: En 39 år gammel mann er siktet for forsettlig drap etter å ha skutt og drept samboeren (31) på Karmøy. Mannen hevder skuddet gikk av ved et uhell.

* 27. mars: En 51 år gammel kvinne er siktet for forsettlig drap på sin 57 år gamle ektemann. Han ble onsdag 27. mars funnet død i en utbrent bil i et skogholt på Tranby i Lier. Bilen tilhørte kona.

* 14. mars: Den 90-årige mangemillionæren Pål Stener Johannessen ble funnet død i sin leilighet i Oslo, og politiet mener han ble kvalt mellom klokka 1 og 2 samme natt. Den 60 år gamle hushjelpen er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

* 10. mars: En 48-åring er siktet for forsettlig drap etter å ha skutt og drept sin ekssvoger Helge Mannsverk (52) i den lille bygda Gargoluoppal i Kautokeino i Finnmark.

* 4. februar: En 30-årig mann er siktet for forsettlig drap etter at den 31 år gamle Kai Albert Foss ble drept med kniv på Brattholmen på Sotra.

* 19. januar: En 37 år gammel polsk mann blir knivstukket i Tønsberg og dør på sykehus. Hans polske kone på 35 siktes for drap.

* 14. januar: En kvinne blir funnet død i et hus på Grorud, trolig etter å ha ligget død i om lag to uker. Kvinnen er svensk og politiet har etterlyst hennes 36-årige mann, også han svensk, som forsvant fra Norge på samme tid.

* 13. januar: Teresa Palacios (35) ble drept med flere knivstikk da hun skal ha forsøkt å forsvare et familiemedlem mot angrep fra sin tidligere samboer (50), ifølge politiet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks