Hovedinnhold

Idol-Karlsen i sorg over ekskjærestens død

DØDE I ULYKKEN: Anne Elisabeth Larsen jobbet som salgsmanager for Stordalen-hotellet The Thief i Oslo. Hun var en av de to som døde i ulykken i Kragerø natt til lørdag. FOTO: Marcel Leliënhof
DØDE I ULYKKEN: Anne Elisabeth Larsen jobbet som salgsmanager for Stordalen-hotellet The Thief i Oslo. Hun var en av de to som døde i ulykken i Kragerø natt til lørdag. FOTO: Marcel Leliënhof
Anne Elisabeth Kaarstein Larsen (32) mistet livet sammen med Petter Hagen (34) i helgens båtkollisjon i Kragerø.

Tips oss

Larsen var kjæreste med artistmanager og Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen i et halvt år. De to gikk fra hverandre i januar.

- Hun var et utrolig skjønt og generøst menneske med et stort hjerte, som verdsatte mennesker på en unik måte som gjør inntrykk på mennesker, sier Karlsen til VG.

Han forteller at det var tøft å høre om ekskjærestens bortgang.

- Hennes påvirkning på meg er noe jeg vil bære med som et fantastisk minne av Anne Elisabeth. Hun var spesiell og gjorde en forskjell. Det er uendelig trist. Nå tenker jeg på familien, sier Karlsen.

BAKRGUNN: To savnede funnet omkommet i Kragerø

Petter Stordalen i sorg

Larsen jobbet som salgsmanager for Stordalen-hotellet The Thief i Oslo. Etter det VG erfarer, samlet mandag venner og kollegaer seg til minnestund på The Thief. Petter Stordalen tar beskjeden om Larsens død tungt.

- Dette er utrolig trist. Min dypeste medfølelse med pårørende, venner og kollegaer, sier han til VG.

Hotelldirektør Espen Karlsen sender sine kondolanser til Larsens familie og venner:

«De har mistet et umistelig menneske. Vi kan knapt forstå den sorgen de føler, men de skal vite at alle vi her på The Thief føler sterk sorg over tapet av Anne Elisabeth. Et fantastisk menneske, og en unik og dyktig kollega er borte.», skriver direktøren i en pressemelding til VG.

KOLLEGAER: Petter Stordalen jobbet sammen med Anne Elisabeth på hotellet The Thief. Her er han på vei inn på Norges Bank årstale tidligere i år. Foto: KYRRE LIEN/VG
KOLLEGAER: Petter Stordalen jobbet sammen med Anne Elisabeth på hotellet The Thief. Her er han på vei inn på Norges Bank årstale tidligere i år. Foto: KYRRE LIEN/VG

- Tragisk tap

Også festfikseren Dominic Gorham kjente Larsen. Han jobbet i tillegg som guest relations manager på The Thief.

- Hun var en av mine nærmeste kolleger og beste venner. Mine tanker går til hennes famile og venner. Det er et tragisk tap av en vakker person, sier Dominic Gorham, guest relations manager ved The Thief, til VG.

Gorham er også kjent som festfikseren som blant annet har sørget for at superstjernene Rihanna og Justin Bieber har fått det oppholdet de har ønsket seg i Oslo.

Sørger over vennen

Anne Elisabeth Kaarstad Larsen drev en populær blogg, hvor hun blant annet la ut bilder av de mange kjendisene hun fotograferte. Både programleder Guri Solberg og artist Anine Stang har blitt fotografert av Larsen.

«Vakre Anne Elisabeth! Jeg kommer aldri til å glemme ditt smittende humør, positiviteten og stå-på-viljen din. Du var så inspirerende, og hadde en fantastisk og sjelden gnist. Dette er så vondt og uforståelig. Alle mine tanker går til de nærmeste. Himmelen har fått tilbake en av sine vakreste engler, og du lever videre i hjertene våre. Hvil i fred, min venn!<3», skriver artist Anine Stang ifølge Se og Hør.

Kjendisfotograf Marcel Leliënhof var blant de som kjente Larsen.

- Hun var en fantastisk flott og herlig jente med mye utstråling. Det er forferdelig at sånt skjer med et ungt menneske som har hele livet foran seg. Det er sjelden en møter et menneske med så mye livsgnist og positiv utstråling, sier kjendisfotograf Marcel Leliënhof til VG.

Forsvant i sjøen

Larsen og Hagen var begge fra Skien, men bosatt i Oslo. De skal ha vært venner. Sammen med de to i skjærgårdsjeepen satt to andre. Båten kolliderte med en taxibåt i Kragerø i helgen. Larsen og Hagen var savnet i over et døgn, før de ble funnet døde på 29 meters dyp like ved der båtene kolliderte.

Den tredje som satt i båten var en kvinne som ble lettere skadet. Den fjerde var en mann (32) som ble hardt skadet. Føreren av taxibåten kom uskadet fra hendelsen, men har vært sterkt preget i ettertid.

SØKTE: Store redningsmannskaper rykket ut til Bærøfjorden utenfor Kragerø natt til lørdag. De døde ble funnet onkring et døgn senere. Foto: Alf Øystein Støtvig, VG
SØKTE: Store redningsmannskaper rykket ut til Bærøfjorden utenfor Kragerø natt til lørdag. De døde ble funnet onkring et døgn senere. Foto: Alf Øystein Støtvig, VG

Ifølge det første vitnet som kom til stedet ble mannen kastet i taxibåten før han falt tilbake i skjærgårdsjeepen. Hagen og Larsen skal også ha blitt kastet ut av båten, før de forsvant i havet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av Hagen og Larsen forteller at de begge fikk store hodeskader, som uansett ville vært dødelige. De ble slått bevisstløse i kollisjonen og døde av drukning.

Den endelige obduksjonsrapporten vil kommer først om tre måneder.

- Vi etterforsker fortsatt saken. Kvinnen som ble skadet har vært inne til avhør. Det samme har eien av taxibåten. 32-åringen har fortsatt så alvorlige skader at vi ikke har kunnet avhøre ham, sier Jon Borger, som er politiadvokat i Telemark politidistrikt, til VG.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med vitner, og vil av den grunn ikke si noe om hendelsesforløpet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks