Hovedinnhold

- Bandt fast moren sin og tente på huset

PÅTENT: Huset ble totalskadet i brannen som politiet mener var påtent fredag kveld. Sønnen i huset er siktet for ildspåsettelse. Foto: PRIVAT
PÅTENT: Huset ble totalskadet i brannen som politiet mener var påtent fredag kveld. Sønnen i huset er siktet for ildspåsettelse. Foto: PRIVAT
Moren skal ha blitt bundet til en stol før sønnen tente på. Kvinnen i 60-årene kom seg uskadet ut, men sønnen er siktet for ildspåsettelse.

Tips oss

Observante turgåere kjente røyklukten og meldte ifra til brannvesenet om at det brant i bolighuset i Modum kommune i Buskerud fredag kveld.

Da politiet kom til boligen var det funn som gjorde at politiet umiddelbart pågrep sønnen som er i slutten av 30-årene.

- Det var opplysninger på stedet som gjorde at vi gikk til pågripelse av mannen, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt.

Siktet for mordbrann

Politiet bekrefter at det var mor og sønn som bodde sammen og oppholdt seg i det nedbrente huset. Sønnen er nå siktet for mordbrann, og politiet mener han tente på boligen.

VG kjenner til at moren skal ha blitt bundet fast, og at det skal ha vært helt brennbar væske i huset før det ble tent på. VG får opplyst at politiet jobber etter en teori om at sønnen skal ha antent den brennbare væsken etter å ha bundet fast moren til en stol. Deretter skal han ha angret seg og fått moren ut av huset, får VG opplyst.

- Min klient er forferdelig lei seg og tar dette svært tungt. Han erkjenner ikke straffskyld i saken, sier sønnens forsvarer Vidar Borgersen til VG.

Søk med brannhund

Kvinnen i 60-årene er nå tatt hånd av helsevesenet, og skal være uskadet, opplyser politiet.

I går var politiets brannhund i askeruinene.

- Resultatet av søket er ikke klart. Vi kan muligens si mer etter hvert som etterforskningen fortsetter, sier Omholt.

Politiet ser alvorlig på saken

- Siktelsen er på ildspåsettelse etter mordbrannparagrafen. Det vil si at menneskeliv kunne ha gått tapt. Vi kan ikke utelukke at siktelsen utvides, sier Omholt.

Den siktede sønnen er nå tatt hånd om av psykisk helsevern, og politiet bekrefter at vedkommende har en lang psykiatrisk historie bak seg.

Politiet ønsker imidlertid å fengsle ham.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks