Hovedinnhold

Fant sprengstoff og våpen - eks-nynazist pågrepet av politiet

(VG Nett) En tidligere nynazist er pågrepet av politiet i Oslo etter at han skal ha oppbevart sprengstoff, politiuniform og ulovlige våpen.

Tips oss

Store politistyrker, blant annet sivile spanere og tjenestemenn fra Beredskapstroppen, har siden tirsdag jaktet på den tidligere høyreekstreme mannen.

Har du opplysninger om denne saken?Kontakt VG 

Etter det VG Nett får opplyst aksjonerte Nordre Buskerud politidistrikt etter at de mottok en trusselanmeldelse. Mannen som ble pågrepet i går er også tidligere domfelt for trusler mot enkeltpersoner.

- Vedkommende er en kjenning av politiet. Han er siktet for å ha hatt våpen uten ervervstillatelse, oppbevaring av sprengstoff og trusler, sier politiinspektør Petter Solberg til VG Nett.

Fant sprengstoff og våpen

Sprengstoffet og våpnene ble funnet på en adresse hvor mannen har oppholdt seg. Han var imidlertid ikke på stedet da politiet aksjonerte, og flere politidistrikt har vært involvert i jakten på ham. Fredag ble han avslørt av spanere i Oslo.

Den pågrepne var en kjent nynazist på begynnelsen av 2000-tallet. VG var i kontakt med vedkommende dagen etter skytemassakren på Utøya. Han reagerte da sterkt på å bli kontaktet i forbindelse med terrorangrepet.

- Det jeg har gjort tidligere er historie. Jeg har lagt det bak meg. Jeg er i dag en lovlydig vanlig mann, og har ikke hatt noen befatning med Breivik, opplyste han.

Erkjenner besittelse av hagler

Advokat Vidar Lind Iversen forsvarer mannen.

- Min klient erkjenner besittelse av to haglgevær. Han har ingen tilknytning til det høyreekstreme miljøet. Han hadde kontakter med miljøet på 90-tallet, men ingen kontakter i dag, sier Vidar Lind Iversen til VG.

Han opplyser at mannen hadde avtale om melde seg for politiet.

- Han hadde avtale om å møte politiet klokken 12.00 i dag. I stedet valgte politiet å pågripe han, sier Lind Iversen.

Tidligere domfelt

Etter det VG får opplyst har heller ikke politiet noen opplysninger som knytter ham til Breivik, men etter terrorangrepet tar man ikke sjanser og det ble satt inn store ressurser for å få kontroll på personen så raskt som mulig.

Politiet har også tidligere funnet sprengstoff hjemme hos mannen. I 2001 ble det beslaglagt to pistoler, ett kilo sprengstoff og to politiuniformer. På slutten av 90-tallet ble han dømt for å ha videresolgt automatvåpen til personer i det høyreekstreme miljøet.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks