Hovedinnhold

34-åring tilstår drap på fostermoren

Skal ha kranglet om oppveksten sin i forkant av drapet

TILSTÅR DRAP: Den 34 år gamle mannen har tilstått at han drepte sin egen fostermor (57) i Tvedestrand søndag. Foto: HENRIK HANSELMANN
TILSTÅR DRAP: Den 34 år gamle mannen har tilstått at han drepte sin egen fostermor (57) i Tvedestrand søndag. Foto: HENRIK HANSELMANN
(VG Nett) Den drapssiktede 34-åringen har i avhør forklart at han brukte en gjenstand til å ta livet av sin egen fostermor (57).

VET DU NOE? TIPS OSS!

34-åringen er siktet for forsettlig drap. Han ble avhørt av politiet sent mandag kveld. Kort tid etter at avhøret startet, erkjente den siktede drapet på fostermoren i Tvedestrand søndag.

Det bekrefter 34-åringens forsvarer, advokat Stian Kristensen.

- Han erkjenner straffeskyld for forsettelig drap, sier Kristensen til VG Nett.

34-åringen tidligere dømt for tyveri, trusler og narkotikalovbrudd. Han skal ha slitt med store psykiske problemer siden oppveksten.

- I januar i år hadde politiet en rekke straffbare forhold på min klient, han ble underlagt judisiell observasjon og ble funnet strafferettslig utilregnelig. Siden da har han blitt tvangsmedisinert for sine diagnoser, sier Kristensen.

- Kranglet om oppveksten

- Han forklarte seg klart og greit om hva som skjedde, og hvorfor det skjedde, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til VG Nett.

Ifølge Agderposten skal 34-åringen ha forklart at han oppsøkte fostermoren for å snakke om hennes behandling av ham i oppveksten.

- Jeg ville diskutere oppveksten min med henne. Behandlingen jeg fikk og hvor det førte meg i livet, skal 34-åringen ha forklart i avhøret.

Diskusjonen mellom de to skal ha blitt svært opphetet, og skal ha endt med at 34-åringen tok det første han fant og slo løs på den 57 år gamle kvinnen.

Det er tidligere kommet frem at kvinnen trolig ble drept som følge av stump vold. Politiet ønsker ikke å kommentere et eventuelt motiv, men bekrefter at 34-åringen har forklart at han benyttet seg av en gjenstand til å slå ihjel fostermoren.

- Vi mener å ha kontroll på denne gjenstanden, sier Søfteland.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere hva slags gjenstand det er snakk om.

34-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Psykiatrisk historikk

Den 18 år gamle mannen som er siktet for medvirkning til forsettlig drap, ble avhørt tidligere i kveld. Han har ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld, men godtar varetektsfengsling.

- Han har forklart seg veldig nøyaktig om det han har sett og om sin rolle i saken. Dette er tøft og traumatisk for en så ung mann, og han er preget av hendelsen. Allikevel tar han det med fatning og innser i høyeste grad alvoret i det som har skjedd, sier forsvarer Ole Joakim Devold til VG Nett.

Forsvareren forklarer at 18-åringen, i likhet med den drapssiktede 34-åringen, har slitt med en del psykiske problemer en periode. Politiet bekrefter at begge de siktede har en psykiatrisk historikk.

- Bekjente, ikke kamerater

De to mennene beskrives som bekjente.

- Det blir feil å kalle dem kamerater. De har ikke hatt noe særlig kontakt med hverandre den siste tiden. Begge er fra Tvedestrand-området, og er bekjente. Tvedestrand er et lite sted, sier Devold.

18-åringen har ingen relasjon til den avdøde kvinnen.

I de første avhørene skal de to siktede ha fått forklare seg mest mulig fritt. De har ikke blitt konfrontert med eventuelle motstridene opplysninger som den andre har kommet med.

Politiet ønsker ikke å kommentere om det er samsvar mellom de to siktedes forklaringer.

18-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks