Hovedinnhold

Bislett-drapet:

Ny mann pågrepet i natt - skal avhøres om drapet

MINNES OFFERET: Lysene brenner til minne om drepte Einar Opsahl (35) på åstedet i Pilestredet på Bislett. Foto: ESPEN BRAATA
MINNES OFFERET: Lysene brenner til minne om drepte Einar Opsahl (35) på åstedet i Pilestredet på Bislett. Foto: ESPEN BRAATA
(VG Nett) Oslo-politiet hentet i natt inn en 27 år gammel mann som vil bli spurt om han vet hvem som drepte Einar Opsahl (35).

Denne saken handler om:

Tips oss

Også i forbindelse med denne pågripelsen fant politiet narkotika. Han er bare siktet for narkotikaforholdet.

- Vi har tatt en person i natt. Han tilhører det samme miljøet som vi har oppsøkt den siste tiden. Det gjenstår å se om han er interessant i forbindelse med drapssaken, sier sjef for seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, Einar Aas til VG Nett.

Vedkommende er av albansk opprinnelse. Ifølge Aas fant de også et «relativt stort parti med narkotika».

- Vi har fortsatt et stort fokus inn mot miljøet, fordi vi er sikre på at det er flere der ute som vet noe om dette drapet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

I tillegg har politiet nå hentet ut informasjon fra basestasjoner i området rundt drapsåstedet på Bislett, som kan fortelle hvem som var der da Opsahl ble drept.

- Vi har fått opplysninger som kan være relevant for etterforskningen, uten at jeg vil gå i detalj på dette, sier Rohde.

Resultatløse avhør

Oslo-politiet har ikke noe gjennombrudd i saken, men opplyser at det pågår en intensiv etterforskning. Det er hentet inn ressurser fra store deler av politidistriktet for å løse saken.

Minst tre av de fem personene som så langt er avhørt om drapet på spillutvikleren Einar Opsahl (35) nekter kjennskap til likvideringen, får VG opplyst. En av dem har opplyst at han har alibi som vil støtte opp om forklaringen som er gitt i avhør.

SPERRET AV: Politiet har plombert døren inn til leiligheten som viser tydelig spor etter aksjonen natt til tirsdag. Foto: ESPEN BRAATA
SPERRET AV: Politiet har plombert døren inn til leiligheten som viser tydelig spor etter aksjonen natt til tirsdag. Foto: ESPEN BRAATA

Natt til tirsdag stormet bevæpnet politi leiligheten sentralt i Oslo sentrum og pågrep fem personer. I løpet av den vel tre timer lange aksjonen tok politiet blant annet beslag i betydelige mengder med hasj og kokain.

Flere av de som er siktet i narkotikasaken er ikke tidligere straffedømt.

De pågrepne er fra Norge, Thailand og Laos. Etter det VG Nett får opplyst, knyttes flere av kvinnene til et thailandsk prostitusjonsmiljø, mens mennene kobles til det kriminelle asiatiske miljøet i hovedstadens underverden.

Blant de pågrepne er en 50 år gammel dame, en thailandsk kvinne og to norske menn i 30-årene. De øvrige er i alderen 25-30 år. En 29 år gammel mann fra Laos har vært spesielt avhørt i forbindelse med drapssaken.

Tilfeldig offer

Etter det VG kjenner til er en av etterforskernes teorier at forlagseieren og spillutvikleren Einar Opsahl ved en tilfeldighet havnet midt opp i en narkotikaoverlevering, da han tok kontakt med en sjåfør i en bil som sto parkert på taxiholdeplassen vis-à-vis utestedet Store Stå på Bislett.

DREPT: Einar Opsahl (35). Foto: JARLE BRENNA
DREPT: Einar Opsahl (35). Foto: JARLE BRENNA

Sjåføren skal ha blitt rasende over henvendelsen og havnet i en opphetet diskusjon med forlagseieren.

Politiet etterforsker om Opsahl oppdaget et kvantum narkotika eller om sjåføren følte seg presset av frykt for å bli avslørt, får VG opplyst.

I en lys bil like ved skal minst to personer ha overvåket situasjonen og handlet resolutt da de så at forlagseieren kranglet med sjåføren.

Mellom 30 og 60 sekunder senere var 35-åringen likvidert med ett skudd i tinningen foran øynene på vennene, mens de to bilene raste fra stedet i høy fart i retning Majorstua.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks