Hovedinnhold

Fanget kjempekveite fra kajakk

Kan være ny verdensrekord

STORFANGST: Fiskeren Henrik Bolten poserer her sammen med sitt siste fisketrofé. Foto: Martine Elstad
STORFANGST: Fiskeren Henrik Bolten poserer her sammen med sitt siste fisketrofé. Foto: Martine Elstad
(VG Nett) Tyske Henrik Bolten (34) trenger aldri å fortelle en fiskeskrøne igjen.

Denne saken handler om:

Han fikk selve drømmekveita på kroken i dag. Den enorme fangsten er 175 centimeter lang, og veide 75 kilo. Den ble tatt med stang i Kvalsundet ved Rakkenes noen mil utenfor Tromsø sentrum mandag ettermiddag.

Den glade fiskeren, Henrik Bolten, tok ruggen mens han fisket fra en kajakk.

- Det var en kjempekamp, og mye morsommere enn å fiske fra vanlig båt. Det er du og fisken, ingen andre kan hjelpe deg. Det var en fin opplevelse, sier han til VG Nett.

Bolten fikk imidlertid hjelp til å taue monsterkveita til land av Morten Even Elstad og døtrene Martine og Emilie.

Det er 14 år gamle Martine Elstad som har tatt bildet øverst i saken.

Kajakk-planer med avdød bestevenn

Henrik Bolten er opprinnelig tysk. Han forteller at han kom til Norge i 2009 for å jobbe som fiskeguide sammen med bestekompisen. De to kameratenes prosjekt fikk imidlertid en brå slutt: Boltens venn ble drept i en bilulykke.

Tyskeren dro da hjem, men klarte aldri helt å få fiskeguide-drømmen ut av hodet.

- Jeg følte at Norge var stedet der jeg måtte være. Jeg hadde en fin tid her, og jeg hadde store planer med bestevennen min som jeg følte at jeg måtte gjennomføre. Vi hadde snakket mye om kajakkfiske, sier Bolten.

At det ble nettopp kajakk på denne turen, var ganske tilfeldig.

- Da jeg planla å reise tilbake, fant jeg ut at jeg måtte kjøpe en båt. Men den eneste båten jeg hadde råd til, var en kajakk. Det fungerer perfekt, sier tyskeren, som før norgesbesøket hadde null erfaring med havkajakker.

Bolten har nå bosatt seg i Tromsø, der han blant annet livnærer seg nettopp som fiskeguide.

- Jeg er spesialist på store fisk, men ikke fra kajakk. Der har jeg liten erfaring. Men jeg blir stadig bedre. Dette er den største fisken jeg har fått, sier han.

Kan være verdensrekord

Kjempekveiten Bolten fikk på kroken, kan være verdens største fisk tatt fra kajakk. VG Nett skrev i fjor om Johan Svenson, som tok en kveite på 44 kilo. Dette var da verdensrekord, ifølge Klikk.no.

Rekord eller ikke er ikke så viktig for Bolten.

- Jeg koser meg bare med å fiske, og er ikke så opptatt av statistikk, sier han.

Selv om Boltens fangst er massiv, har det tidligere blitt tatt enda større kveiter i Norge. I 2009 skrev VG Nett om svenskene Bosse Carlsson og Hans Oluf Nilsson, som sikret seg et 211 kilo tungt eksemplar av arten utenfor Bodø.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks