Hovedinnhold

Falt 100 meter i døden foran ektemannen

Skulle fotografere kona

FALT: En 61 år gammel kvinne snublet og falt i Vøringsfossen fredag ettermiddag. Ifølge vitner skulle mannen ta et bilde av henne da hun falt. Foto: Arkivfoto: Gunnvall Medhus
FALT: En 61 år gammel kvinne snublet og falt i Vøringsfossen fredag ettermiddag. Ifølge vitner skulle mannen ta et bilde av henne da hun falt. Foto: Arkivfoto: Gunnvall Medhus
(VG Nett) En kvinne i sekstiårene skulle lene seg ut for å bli tatt bilde av da hun skled og falt 100 meter rett ned i Vøringsfossen.

Tips oss

Ved 16.30-tiden fikk politiet flere meldinger om at en person hadde falt ned i Vøringsfossen i Eidfjord i Hordaland.

Litt over en halv time senere kom meldingene om at en død kropp var observert i bunnen av fossefallet.

Vet du noe om dette? Har du bilder? Kontakt VG Nett!

Skulle ta et bilde

Den omkomne kvinnen var en 61 år gammel kvinne fra Østerrike. Sammen med ektemannen var hun på norgesferie på Vestlandet da den fatale ulykken skjedde.

De to hadde stoppet på en kafeteria som ligger øverst i Måbødalen for å ta bilder. Kafeteriaen er en populær turistattraksjon og utkikkspost, men har ingen sikring mot de bratte fossfallene som raser mer enn hundre meter rett ned.

Flere turistgrupper ble sjokkerte vitner til at kvinnen lente seg ut over kanten for å bli fotografert da hun falt.

- Hun skulle lene seg ut i forbindelse med et fotografi. Hun skled og falt. Det har regnet mye på Vestlandet i det siste, og røtter og steiner har blitt veldig sleipe, sier operasjonsleder Bjarne Floknes til VG Nett.

Flere av turistene som var vitne til hendelsen kontaktet straks politiet. Full redningsaksjon ble iverksatt, men kvinnen ble kort tid etter funnet død.

- Ved 17.05-tiden fikk vi melding om at en død kropp var funnet i bunnen av fossen, sa operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til VG Nett.

Redningsmannskaper som var fløyet inn til ulykkesstedet fikk hentet den døde kvinnen ut forholdsvis raskt etter ulykken.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.28.

Ingen sikring

Ifølge operasjonsleder Bjarne Floknes er det vanlig at turister drar til kafeteriaen for å se Vøringsfossen.

- Det er ingen sikring der, dette er fullstendig vill vestlandsnatur. Men det er mange turister som stopper her fordi rasteplassen ligger rett ved Riksvei 7, sier han.

Ifølge operasjonlederen er det uansett vanskelig å få øye på fossen fra stoppet.

- Det er en vanlig misforståelse at man får god utsikt til fossen der, men det gjør man ikke. Det er et tryggere utkikkspunkt til fossen lenger opp, sier han.

Også i 2009 døde en russisk mann etter å ha falt 180 meter ned i fossefallet, ifølge NRK.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks