Hovedinnhold

Regjeringen vil gjøre det lettere å fengsle asylsøkere

STRENGE-JENS: Statsminister Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet vil stramme inn på bevegelsesfriheten til kriminelle asylsøkere. Foto: Lise Åserud/Scanpix
STRENGE-JENS: Statsminister Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet vil stramme inn på bevegelsesfriheten til kriminelle asylsøkere. Foto: Lise Åserud/Scanpix
Jens Stoltenberg og den rødgrønne regjeringen vil endre loven slik at det blir lettere å fengsle og utvise kriminelle asylsøkere.

Før sommeren vil regjeringen legge fram forslag til nye regler i utlendingsloven som gjør det lettere å fengsle asylsøkere som begår straffbare handlinger.

- Samtidig som retten til å søke asyl skal vernes, er det en kjensgjerning at enkelte misbruker asylsystemet ved å begå kriminalitet. Det er ikke bare en utfordring for samfunnet, men det kan også svekke oppslutningen om hele asylinstituttet, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

AP-TOPPER:  Ville internere asylsøkere 

De siste årene er det blitt et økende problem at asylsøkere og utlendinger uten lovlig opphold begår kriminalitet, ifølge statsministeren.

- Regjeringen vil blant annet foreslå at asylsøkere som begår kriminalitet i åpne rusmiljøer i de store byene, skal kunne pålegges et bestemt oppholdssted andre steder i landet. Hvis et slikt pålegg ikke etterleves av asylsøkeren, så ligger det i vårt forslag en mulighet for fengsling etter utlendingsloven mens saken er til behandling, sier statsministeren.

HØYRE:  Ville ha forvaring for kriminelle asylsøkere 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks