Hovedinnhold

Fornærmet angrer på at hun meldte fra om politimannen

TILTALT: Politimannen er tiltalt for en rekke overgrep, men kvinnen angrer på anmeldelsen. Foto: Per Øyvind Fange
TILTALT: Politimannen er tiltalt for en rekke overgrep, men kvinnen angrer på anmeldelsen. Foto: Per Øyvind Fange
Poltimannen utnyttet ifølge tiltalen stillingen sin for skaffe seg seksuell omgang med 16-åringen.

Politimannen (44) fra Østfold sa seg ikke skyldig på noen punkter da saken mot ham startet i Moss tingrett mandag.

Mannen står tiltalt for å ha utnyttet sin stilling som politimann for å få seksuell omgang med to unge jenter. Han skal også ha benyttet falsk nettprofil, som en 17 år gammel jente, for å chatte med andre tenåringsjenter via sosiale medier som MSN. Mye av nettpraten skal ha hatt seksuell karakter, og mannen skal ha bedt flere av jentene om å kle av seg foran webkamera.

Les også: Varslet om sextiltalt politimann: - Jeg trodde han var glad i meg

Mannen ble suspendert etter at han ble pågrepet i mars i fjor. Han var også en aktiv lokalpolitiker for Høyre, men trakk seg fra politikken etter at han ble siktet.

Kontakt på nettet

Den hovedfornærmede kvinnen kom i kontakt med politimannen via nettstedet Spraydate i 2002 da hun var 15 år. Snart ble de enige om å møtes.

- Han spurte veldig mye om jeg var seksuelt erfaren, fortalte hun. Jenta drømte også om å bli politi, og hun syntes det var veldig spennende å snakke med en politimann.

Kvinnen, som i dag er 24 år, fortalte retten at hun på den tiden hadde det veldig vanskelig hjemme og at hun hadde personlige problemer.

Da hun var i 16-årsalderen tok politimannen henne med på et hotellrom for å ha oralsex med henne, forklarte hun. Tydelig nervøs fortalte hun at minnene er vage og at hun er usikker på mye av detaljene.

Les også: Overgrepstiltalt politimann skal ha levd dobbeltliv

- Bebreider seg selv

En tid senere, da hun gikk på videregående skole, ble politimannen med henne hjem. Hun fortalte at hun var desperat etter oppmerksomhet, og at det var hun selv som tok initiativet til sex.

- Jeg tenkte at dette var en som brydde seg om meg. Det satte jeg veldig pris på, sa hun. 24-åringen fortalte retten at hun nå bebreider seg selv for at hun meldte fra til politiet.

- Jeg angrer hele tiden. Jeg tenker hele tiden at det er jeg som har gjort noe galt, sa hun, og utdypet:

- Jeg kunne vært en voksen jente og sagt nei. Med mindre han hadde holdt en kniv mot strupen min, syntes jeg ikke jeg hadde noe å anklage ham for, sa hun.

24-åringen mener likevel at det politimannen gjorde, var et tillitsbrudd.

Blogg

Politimannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, viste til at den unge kvinnen har skrevet utleverende om sine problemer på en blogg. Han satte spørsmålstegn ved hennes framstilling av hendelsene.

- Vi konfronteres med en fornærmet som opererer i to ulike verdener, den virkelige verden og en drømmeverden, sa han.

Les også: Sexsiktet politibetjent advarte mot menn på nettet

Legger fram chattelogger

Påtalemyndigheten vil legge fram et stort antall lagrede chattelogger som ble hentet fra tiltaltes PC for å vise samtalene med ungjentene. Retten får også se bilder og filmer som ble funnet på datamaskinen, pluss tekstmeldinger fra mobiltelefonen.

I tillegg ble det funnet seks filmer og 1.600 bilder med overgrepsbilder av barn på maskinen hans, ifølge tiltalen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks