Hovedinnhold

- Snikinnført 45 års aldersgrense for å adoptere

Blir avvist etter år i adopsjonskø

Mange søkere over 45 år som er godkjent som adoptivforeldre opplever å bli avvist etter årevis i kø. Søkere over 45 år får ikke den individuelle behandlingen de har krav på, hevder advokater.

I en kronikk i Aftenposten hevder advokatene Fridtjof P. Gundersen og Thea Totland at norske adopsjonsmyndigheter praktiserer en absolutt aldersgrense på 45 år for enslige søkere, og at eldre søkere automatisk får avslag, til tross for at de har krav på individuell vurdering.

De to advokatene hevder at adopsjonssøkere i dag bevisst blir forledet av norske adopsjonsmyndigheter og skriver at adopsjonsloven ikke har noen øvre grense for adopsjon, men at myndighetene likevel har snikinnført en absolutt aldersgrense på 45 år.

Aftenposten har snakket med adopsjonssøkeren «Karin» som i over fire år har stått i adopsjonskø, men som har fått avslag, også på sin klage, ettersom hun nå har fylt 48 år.

Direktør Mari Trommedal i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet sier i en kommentar at direktoratet legger opp til at alle skal få individuell behandling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks