Hovedinnhold

Mann (19) siktet for voldtekt av 13-åring

- Det har skjedd med vold eller trusler, mener politiet

ETTERFORSKER: Politiførstebetjent Sigmund Andersen sier at flere kan bli siktet for medvirkning til voldtekt. Foto: Ole Martin Grav
ETTERFORSKER: Politiførstebetjent Sigmund Andersen sier at flere kan bli siktet for medvirkning til voldtekt. Foto: Ole Martin Grav
SARPSBORG/OSLO(VG Nett) En 19 år gammel mann fra Bosnia er siktet for voldtekt av en 13 år gammel jente i Sarpsborg. Flere personer kan bli siktet i saken.

VET DU NOE? TIPS OSS!

Voldtekten av den unge tenåringsjenta skal ha skjedd i en leilighet i Sarpsborg sentrum tirsdag kveld.

- Vi ble gjort oppmerksom på saken onsdag formiddag. Forklaringen til jenta gjorde at vi pågrep en 19 år gammel mann senere samme dag, sier politiførstebetjent Sigmund Andersen til Sarpsborg politidistrikt til VG Nett.

- Vold og trusler

19-åringen, som er bosnisk statsborger, ble fremstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg tingrett i formiddag. Mannen er siktet etter voldtektsparagrafen og for seksuell omgang med barn under 14 år.

- Det er i seg selv straffbart å ha seksuell omgang med noen under 16 år, og desto mer under 14 år. Vi mener det har skjedd med vold eller trusler, sier Reymert til VG Nett.

Politiadvokaten ba i fengslingsmøtet om at 19-åringen blir varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøkskontroll.

Etterforsker medvirkning

Det skal ha vært flere vitner til den angivelige voldtekten. Politiet utelukker ikke at flere personer kan bli pågrepet.

- Flere kan bli siktet for medvirkning til voldtekt. Dette er en svært alvorlig sak, sier Andersen.

På grunn av offerets lave alder vil det bli gjennomført et dommeravhør av henne.

Offeret er ikke fra Sarpsborg, men bosatt et annet sted på Østlandet. Politiet ønsker ikke å kommentere hvorfor hun oppholdt seg i den aktuelle leiligheten.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks