Hovedinnhold

Eliteseriespiller tatt i hasj-farm

Fem menn og en kvinne siktet

PÅGREPET: Den velkjente fotballproffen mener han kun var innom leiligheten og nekter straffskyld for oppbevaring og produksjon av narkotika. Foto: VG
PÅGREPET: Den velkjente fotballproffen mener han kun var innom leiligheten og nekter straffskyld for oppbevaring og produksjon av narkotika. Foto: VG
Da politiet slo til mot leiligheten, fant de et rom fylt med 38 cannabisplanter og en fotballproff i eliteserien.

Denne saken handler om:

Tips oss

Politiet aksjonerte mot leiligheten på østkanten i Oslo sist fredag. Inne i boligen pågrep politiet den norske fotballprofilen, fire andre menn og en kvinne.

Under razziaen fant politiet 800-900 gram marihuana og 38 cannabisplanter. I tillegg var det såkalte toppskudd som var klippet av plantene og hengt opp til tørk.

- Det er snakk om en betydelig mengde narkotika, og inne i leiligheten var det en markant lukt av marihuana, sier etterforskningsleder John Roger Lund ved seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.

Nå er tippeligaspilleren og de fem andre personene siktet for oppbevaring og produksjon av narkotika.

Etter det VG får opplyst, har han i politiavhør forklart at han kun var innom leiligheten og at han ikke bor der.

I folkeregisteret er imidlertid tippeligaspilleren oppført på adressen.

Klubben: - Har opprettet personalsak

VG Nett har vært i kontakt med spillerens klubb. Den bekrefter at det er opprettet en personalsak.

- Men per nå kan vi ikke bekrefte navn på spiller eller type sak. Utover dette kan vi ikke kommentere noe. Vi vil legge ut en pressemelding i løpet av dagen.

Profesjonelt

I et av rommene i leiligheten fant politiet 38 potter med cannabisplanter som var på forskjellig stadium i vekstprosessen.

Enkelte planter hadde akkurat begynt å spire, mens andre hadde toppskudd hvor den narkotiske effekten ligger - og var klare for innhøsting. Den samlede vekten på plantene var åtte kilo.

- Hele rommet var fylt med potter, og det var flere store planter der inne. Plantasjen bar preg av å være profesjonelt gjennomført. Det var store vifter, lamper og strømomformere som var tilpasset en større produksjon. Det skal en del kunnskap til for å rigge seg til på den måten, sier Lund.

De pågrepne ble avhørt av politiet på fredag og løslatt dagen etter. Ifølge politiet, har ingen av de siktede personene erkjent å ha gjort noe straffbart.

De pågrepne er i 20- og 30-årene og to av de siktede er utenlandske statsborgere.

Ta kontakt

- Vi jobber blant annet med å avdekke hvilke roller de forskjellige har hatt og hvem som betaler husleien for leiligheten, sier Lund.

Politiet utelukker ikke flere narkotikaplantasjer i Oslo og ber publikum om å ta kontakt dersom de mistenker produksjon i sitt nærområde.

- Ofte er gardinene trukket til side på grunn av lampene som står på og styres kunstig mot plantene. I tillegg kjennes lukten av marihuanaplantene, sier Lund.

Politiadvokat Anniken Ottosen ved Seksjon for organisert kriminalitet bekrefter at politiets aksjon i Oslo sist fredag.

- Vi fant en hasjplantasje og flere personer ble pågrepet. De pågrepne ble avhørt og senere løslatt, sier politiadvokaten.

Eliteseriespilleren svarte ikke på VGs henvendelser i går.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks