Hovedinnhold

- Vurderer lønnede kirkevakter i Porsgrunn

Kirkevergen i Porsgrunn har torsdag innkalt til møte for å drøfte vakthold ved kirkene i byen.

Denne saken handler om:

Helt siden Østre Porsgrunn kirke brant ned til grunnen natt til mandag, har det vært døgnkontinuerlig vakthold ved samtlige kirker i Porsgrunn.

- Vi skal diskutere hvorvidt vaktholdet skal baseres på frivillighet, lønn, via vaktselskap eller en kombinasjon av disse tre, sier kirkeverge Johannes Sørhaug til Varden.

Les også:  Skal holde vakt ved kirker etter kirkebrannen

Sørhaug forteller at han først onsdag ble gjort kjent med politiets teori om at brannen var påsatt.

- Vi valgte derfor å etablere vakttilsyn allerede på mandag, sier han.

Les også:  Frykter kirkepyroman går løs i Telemark

- Selv om det gjør vondt å miste kirken uansett, hadde det nok vært enklere å akseptere at en teknisk svikt var årsaken. Dette er helt grusomt, sier han.

VGTV: Her brenner kirken

Politiet i Telemark etterlyste onsdag to personer som ble observert på moped like i forkant av brannen i Østre Porsgrunn kirke.

- Politiet er i tillegg interessert i opplysninger om to personer som ble sett løpende i området natt til mandag, sier politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks