Hovedinnhold

Her er VGs nye sjefer

TORRYS NÆRMESTE: I går presenterte mediehuset VGs nye eneleder, Torry Pedersen, sin ledergruppe. Tidligere nyhetsredaktør Helje Solberg er redaktør for avisen, mens Espen Egil Hansen, som var ansvarlig redaktør for VG Nett, nå blir redaktør digital. Foto: Jan Petter Lynau
TORRYS NÆRMESTE: I går presenterte mediehuset VGs nye eneleder, Torry Pedersen, sin ledergruppe. Tidligere nyhetsredaktør Helje Solberg er redaktør for avisen, mens Espen Egil Hansen, som var ansvarlig redaktør for VG Nett, nå blir redaktør digital. Foto: Jan Petter Lynau
Helje Solberg og Espen Egil Hansen er på mange måter symbolene på fusjonen i mediehuset VG. Hun er redaktør avis, han er redaktør digital.

Denne saken handler om:

Og de er hverandres stedfortredere.

Fra og med i dag er Torry Pedersen (53) eneleder for mediehuset VG. I går presenterte han sin ledergruppe for de ansatte. Og det ble hverken en palassrevolusjon eller mannefall, som enkelte andre medier har spekulert i den siste tiden.

- Det ble slik jeg har sagt hele tiden. Jeg har aldri hatt til hensikt å kaste vrak på den kompetansen som finnes i VG-huset. Vi er tross alt nummer en på alle plattformer, sier Torry Pedersen til VG.

Spisser laget

Han understreker at det er viktig for ham å spisse organisasjonen. Fra og med i dag vil kun fire navn fronte VG i alle kolofoner, på alle plattformer. Foruten Pedersen, som både er ansvarlig redaktør og administrerende direktør, Helje Solberg (43) og Espen Egil Hansen (45), vil også Hanne Skartveit (44) som er politisk redaktør, utgjøre mediehusets ansikt utad.

Les også: VGs kanaler er mest lest

- Vi er én organisasjon, og jeg forventer at de engasjerer seg på tvers, sier Torry Pedersen.

Hans valg av ledergruppe for øvrig bærer også preg av kontinuitet.

**Kommersiell direktør Per Håkon Fasting (46) fortsetter i stillingen som kommersiell direktør med ansvar for annonser, avissalg og markedsføring.

**Administrerende direktør Jo Christian Oterhals (38) i VG Multimedia blir digitaldirektør og får ansvaret for utvikling, vekst og IT.

**Salgsdirektør Gunn Helen Hagen i VG Multimedia blir annonsedirektør for det nye selskapet.

**Økonomidirektør Ann Mari Ågotnes (46) i VG fortsetter som økonomidirektør for det nye fusjonerte selskapet.

**Dagens administrasjonssjef i VG Multimedia, Tina Stiegler (34) blir organisasjonsdirektør og får ansvaret for kompetanseutvikling og organisasjonsutvikling.

I tillegg til ledergruppen blir det nedsatt en redaktørgruppe som foruten de fire kolofonredaktørene vil bestå av Grete Synnøve Ruud, Rolf Sønstelie, Christian Brændshøi og Rene Svendsen.

Åpen lederstil

- Det var aldri på noe tidspunkt i denne prosessen aktuelt for meg å vurdere kandidater utenfra, fortsetter Pedersen.

Les også: Fritt Ords pressepriser til seks journalister og medier

VGs nye eneleder er fra før kjent for en åpen og inkluderende lederstil. Fra og med i dag dropper han de daglige sjefsmøtene om morgenen og innfører i stedet et evalueringsmøte for hele mediehuset, hvor alle kan delta.

- På kort sikt er det viktigst for oss å redusere opplagsfallet til papiravisen. Det er der det er mest penger å tjene nå. Samtidig som det på lang sikt er viktig å øke de digitale inntektene, sier Torry Pedersen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks