Hovedinnhold

To alvorlig skadet etter slagsmål i Holmenkollen

BLODIG: Spaden på bildet skal ha blitt benyttet i et slagsmål som oppsto rett ved skiløypa til World Cup ved Holmenkollen. Foto: Daniel Dale Laabak
BLODIG: Spaden på bildet skal ha blitt benyttet i et slagsmål som oppsto rett ved skiløypa til World Cup ved Holmenkollen. Foto: Daniel Dale Laabak
(VG Nett) Tre personer er pågrepet etter et slagsmål i nærheten av Frognerseteren. Politiet sier det ble brukt en spade som slagvåpen.

Tips oss


Av THEIS ROKSVÅG PEDERSEN, AUDUN BEYER-OLSEN og BJØRN-MARTIN NORDBY

Ifølge politiet angrep tre norske menn i 30-årene to andre menn, én i 30-årene og én i 40-årene, med diverse slagvåpen, deriblant en spade.

- Ofrene ble slått i hodet. De ble senere kjørt til sykehus hardt skadet, og tilstanden er uavklart, sier Sven-Martin Ege, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til VG Nett.

Politiet fikk melding klokken 15.47.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000 

Startet med munnhuggeri

I en pressemelding opplyser politiet at foranledningen var en hendelse som gikk over i et munnhuggeri mellom to grupperinger. Munnhuggeriet eskalerte til å bli en fysisk konflikt.

- Vi kan ikke si noe mer om hendelsen på nåværende tidspunkt. Den vil nå bli etterforsket, sier Ege.

De tre pågrepne skal alle være tidligere straffedømte.

- Hadde med seg Ludvig-sekker

Ifølge politiet kan mennene ha oppholdt seg i Holmenkollen i forbindelse med World Cup-arrangementet denne helgen.

- Det kan virke sånn ut ifra bekledningen deres. De hadde med seg Ludvig-sekker og lignende, sier Ege.

Vitner har informert politiet om at det var fem gjerningspersoner, og to av disse har foreløpig kommet seg unna. Politiet er nå interessert i vitner som kan si noe om hendelsen.

- Vi har veldig gode vitner, som hadde sett hendelsen, og i tillegg fulgte etter og viste oss hvor gjerningsmennene befant seg. Det kan være at vitner har filmet hendelsen. Da vil vi gjerne ha kontakt med dem, sier Ege.

- Overskygger ikke folkefesten

Under verdenscuprenn i Holmenkollen har Skiforeningen vakter plassert rundt løypen, opplyser kommunikasjonssjef Mette Øinæs Habberstad i Skiforeningen. Ettersom slagsmålet skjedde utenfor betalt område, var ikke foreningens vakter tilstede.

- Holmenkollhelgen er en tradisjon og en folkefest, så det er synd at det i dette tilfellet utviklet seg til å bli noe annet. Vi håper folk kommer for å heie på løperne og oppleve den gode stemningen, sier Habberstad til VG Nett.

Hun mener imidlertid at slagsmålet ikke overskygger folkefesten som var i løypene lørdag.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks