Hovedinnhold

Mener Trettebergstuen spiller sexkortet

Ap-toppen: Jeg ble kalt «hore»

(VG Nett) Journalist i LO-Aktuelt betviler påstanden om sjikanerende tilrop under demonstrasjonen 16. januar, og mener Anette Trettebergstuen (Ap) bruker episoden til å stigmatisere sine politiske motstandere.

Denne saken handler om:

I VG i går hevdet Aps arbeidspolitiske talskvinne at noen ropte hore etter henne under en demonstrasjon foran Stortinget den 18. januar.

Torgny Hasås, journalist i LO-Aktuelt, mener Trettebergstuen nå vil slå politisk mynt på de påståtte hore-tilropene under appellen hennes utenfor Stortinget 16. januar.

«Det som er kritikkverdig er at hun spiller ut sex-kortet.», skriver Hasås i en kommentar som er publisert på frifagbevegelse.no.

«Hun bruker hore-ropinga til å stigmatisere sine politiske motstandere, og det er vel ikke det spor bedre enn å rope «hore». Det er vanskeligere for 50 år gamle menn å bli kvitt et «gammal gris»-stempel enn det er for Trettebergstuen å bli kvitt et eventuelt «hore»-stempel,» skriver Hasås.

VGTV: - Har ikke funnet noen som hørte «hore» bli ropt

Foto: Faksimile VG 01.02.12
Foto: Faksimile VG 01.02.12

Tviler på episoden

Hasås tviler på at hetsen i det hele tatt fant sted.

LO-Aktuelt-journalisten har snakket med mer enn 50 mennesker som var tilstede 16. januar, inkludert en rekke journalister og fotografer. En LO-Aktuelt-medarbeider fulgte Trettebergstuen hele tiden. I tillegg har Hasås gjennomgått videoopptak fra appellen, som du kan se et utdrag av øverst i saken.

Ingen han har snakket med har sagt at det ble ropt «hore».

«Det er bare én person som påstår at hun har hørt noen rope «hore». Det er Anette Trettebergstuen.»

- Jeg hørte det

Selv mener Trettebergstuen at Hasås' anklager er meningsløse.

SJIKANERT? Annette Trettebergstuen er Arbeiderpartiets talsperson for arbeids- og sosialpolitikk. Foto: Magnar Kirknes/VG
SJIKANERT? Annette Trettebergstuen er Arbeiderpartiets talsperson for arbeids- og sosialpolitikk. Foto: Magnar Kirknes/VG

- Jeg hørte det jeg hørte, selv om de hevder jeg hørte feil. Jeg synes det er svært spesielt at de tillegger meg et politisk motiv. Jeg har ikke gått ut med dette, kun bekreftet at det skjedde, sier hun til VG.

Hun understreker at hun ikke laster LO i denne saken.

- Dette var det enkeltpersoner som sto bak.

- Hva mener du om anklagen om at du spiller ut sex-kortet?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Overdøvende rop

Episoden 16. januar gjenfortelles i tirsdagens Dagbladet, av politisk redaktør Marie Simonsen, som beskriver episoden slik:

«Hore, hore, hore. De taktfaste ropene truet med å overdøve Annette Trettebergstuen...»

- Hvordan vet du at det ble ropt taktfast så høyt at det nesten overdøvet appellen?

- Det forteller alle som var der. De er enige om at hun ble buet ut, skjelt ut med ord som «gå hjem». At noen i tillegg kaller henne «hore» er skammelig.

- Har ikke lært noe

Hun mener LO har taklet episoden dårlig.

- Hovedpoenget er at noen har kalt Anette Trettebergstuen en hore, og at LOs reaksjon på dette er først å kalle henne en løgner, deretter tvile på at hun har hørt riktig og attpåtil ikke unnskylde det som skjedde. Organisasjonen som går i tog mot trakassering og rasisme, driver med det samme selv. De har ikke lært noen ting, sier Simonsen.

Også VG fortalte i onsdagens avis om hvordan politikeren oppleve episoden.

Hasås mener begge avisene går god for historien uten virkelig å undersøke om dette faktisk skjedde.

- Som journalist er det en dødssynd bare å stole på en kilde, sier Hasås.

Debatten om hva som ble sagt og hørt 16. januar ruller på twitter under #trettebergstuen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks