Hovedinnhold

Ruter-ansatt siktet for korrupsjon

KORRUPSJONSSAK: Til sammen 13 personer er siktet etter at den såkale Unibuss-saken sprakk sensommeren 2011. Foto: Krister Sørbø
KORRUPSJONSSAK: Til sammen 13 personer er siktet etter at den såkale Unibuss-saken sprakk sensommeren 2011. Foto: Krister Sørbø
(VG Nett) For første gang er en Ruter-ansatt pågrepet og siktet for korrupsjon i den såkalte Unibuss-saken.

Informasjonssjef Gry Isberg i Ruter bekrefter overfor VG Nett at en av de to som i dag er siktet for korrupsjon, er ansatt i Ruter.

- Det er klart at dette er veldig alvorlig sak. Det er trist og vanskelig for oss. Det er viktig å understreke at vi satte i gang en intern gransking da Unibuss-saken ble kjent. Ikke fordi vi hadde mistanker, men for å snu hver eneste stein for å finne ut om det var uregelmessigheter eller kritikkverdige forhold, sier Isberg til VG Nett.

Ruter er selskapet som administrerer kollektivtrafikken i Oslo og Akershus. Unibuss er kommunens busselskap som har svært mange av rutene som Ruter er ansvarlig for. Ruter legger rutene ut på anbud og Unibuss er et av selskapene som søker.

Bakgrunn:  Trekker inn Ruter

Nye pågripelser

Politiet gikk i formiddag ut og informerte om at de i dag har pågrepet to personer i tilknytning til etterforskningen av den såkalte Unibuss-saken. Saken etterforskes ved Finans- og miljøkrimseksjonen, Oslo politidistrikt.

De to pågrepne er siktet for korrupsjon. Den ene er ansatt i Volvo Norge.

- Vi er meget overrasket. Pågripelsen kom som et sjokk, sier kommunikasjonsrådgiver Torstein Magelssen i Volvo Norge AS til VG Nett.

Sentral rolle

Den andre har en sentral rolle i forbindelse med innkjøp av busser, ifølge politiet. Personen er altså ansatt i Ruter.

Med dagens pågripelser er til sammen 13 personer siktet i denne saken, som har sitt utspring i en tysk korrupsjonssak der bussprodusenten MAN skal ha betalt penger til norske innkjøpere for å få innpass som leverandør til Oslos kollektivtransport.

- Slik vi ser det, har saken etter de første pågripelsene utviklet seg i retning av å avdekke en ukultur der ansatte i kollektivselskaper i Oslo har mottatt utilbørlige fordeler fra mange leverandører til selskapene, sier politiadvokat Christian Stenberg.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks