Hovedinnhold

Marte Kroghs samboer: Et velment råd

STØTTER SAMBOEREN: Jan Haudemann-Andersen mener Marte Krogh har blitt misforstått. Her er han sammen med samboeren da den britiske ambassaden i Oslo feiret dronning Elizabeths diamantjubileum 4. juni i fjor. Foto: Mattis Sandblad, VG
STØTTER SAMBOEREN: Jan Haudemann-Andersen mener Marte Krogh har blitt misforstått. Her er han sammen med samboeren da den britiske ambassaden i Oslo feiret dronning Elizabeths diamantjubileum 4. juni i fjor. Foto: Mattis Sandblad, VG
(VG Nett) Jan Haudemann-Andersen (54) mener samboeren Marte Krogh (37) er misforstått.

Kroghs uttalelse om at alt for mange mødre gir opp når de får barn, har satt sinnene i kok hos mange.

- Kroppen har enda mer behov for trening når man blir eldre. Man må bare ta seg sammen, sier den motebevisste fiolinisten i et intervju med bladet «Mamma».

Flere har reagert på uttalelsene, blant annet komiker og tobarnsmor Lisa Tønne:

- Mammaer bør ikke ta seg sammen. De BØR ingenting, sa Tønne til VG i går.

- Jeg visste jo at det fantes damer med sånne holdninger, men jeg visste ikke at de fikk lov til å snakke høyt av mannen sin.

- Er feilsitert

Jan Haudemann-Andersen, som ifølge Kapital har en anslått formue på 1,3 milliard kroner, mener samboeren har blitt misforstått.

- VG har feilsitert Marte. Hun har aldri sagt «ta dere sammen». Hun har sagt «man må ta seg sammen» med henvisning til seg selv for å orke og trene. Der har det blitt en misforståelse, sier Haudemann til VG.

Paret har datteren Sofia (9 md.).

- I en intervjusituasjon er det lett å glemme de som av forskjellige grunner ikke har samme mulighet eller ork til å ta fatt på trening. Som for eksempel alenemødre med flere barn og eller kvinner med lang arbeidstid. Det skjedde vel her, og det var ikke hensikten.

- Rådet var velment, men kan virke provoserende. Det var ikke hensikten, sier han.

Investoren sier at Krogh ikke er den første som har nevnt at folk bør trene mer.

- Dette var et forsøk på å si at når man ikke har sovet om natten, så er det slitsomt å trene. Men at dersom man finner ork til det, så gir det overskudd. Det var ment som et tips til andre mødre, sier han, og legger til at det å trene kan gjøre at man føler seg bedre:

- Jeg merker selv noen ganger at jeg ikke har lyst til å trene, men at hvis jeg først gjør det, så gir det overskudd.

- Provosert

Haudemann-Andersen har selv kjent hvordan det er å stå midt i stormen da han i 2008 sa at han ikke ville trille barnevogn. I tillegg til tre barn fra tidligere forhold, har han nå en datter på ni måneder sammen med Krogh.

- Jeg ser henne hver dag, sikkert nok like mye som andre fedre ser sine barn. Det er veldig hyggelig.

- Jeg var nybakt far da Audun Lysbakken ville tvinge småbarnsfedre til å ta pappapermisjon. Jeg ble provosert over at han skulle bestemme hvordan vi disponerer vårt liv. Han skal ikke få diktere vårt liv med hensyn til barnet, sier han.

- Forstår du at det er lettere for Krogh, som har vaskehjelp, au-pair og ingen åtte til fire-jobb, å trene, enn for andre?

- Jo, det er det sikkert. Men dette er sagt ut fra hennes utgangspunkt, sier Haudemann-Andersen.

Selv sier han at han har treningsrom på kontoret, som han benytter fire-fem ganger i uka.

- Passer ikke å ta pappaperm

- Hvor mye ser du for deg å delta i din datters fritidsaktiviteter?

- Jeg har flere barn, og har ligget i telt sammen med barna da barnehagen var på tur. Jeg deltar nok like mye som andre fedre. Poenger er at for oss så passer det ikke å ta pappapermisjon, sier han, og sier at han føler med par som ikke ønsker det, men som av økonomiske grunner blir tvunget inn i en løsning med pappapermisjon.

- Tror du det er mange som er i den situasjonen?

- Ja, det tror jeg, hvor verken mor eller far ønsker at far skal være hjemme.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks