Hovedinnhold

Grov fortjeneste på falsk kosmetikk i Norge

ADVARER MOT FALSK SMINKE: Mattilsynet og Tollvesenet opplyser at salget av falsk kosmetikk øker i Norge, og at den falske sminken i verste fall kan være helsefarlig. Foto: VG
ADVARER MOT FALSK SMINKE: Mattilsynet og Tollvesenet opplyser at salget av falsk kosmetikk øker i Norge, og at den falske sminken i verste fall kan være helsefarlig. Foto: VG
Falsk kosmetikk og parfyme som kan være helsefarlig selges en rekke steder i Norge, og nordmennene som står bak har skyhøy fortjeneste.

Omsetningen av de falske kosmetikkproduktene foregår fra ulike små klesbutikker, internettkafeer, frisørsalonger og noen frittstående dagligvareforretninger drevet av nordmenn med innvandrerbakgrunn, opplyser Mattilsynet og Tollvesenet.

Ifølge Aftenposten skjer salget av varene i økende grad også fra anerkjente nettsteder.

De falske merkeproduktene produseres gjerne for et par-tre kroner i Dubai og Kina, men selges her hjemme for 200-300 kroner.

LES MER OM SMINKE PÅ:  MINMOTE.NO 

Internasjonale merkevareselskaper har tipset politi i flere europeiske land, og organiserte kriminelle nettverk som har begynt å produsere og distribuere falske kosmetikk- og hudpleieprodukter til det europeiske markedet, er i ferd med å rulles opp.

Ifølge Mattilsynet kan konsekvensene for folk som kjøper disse varene være store. Blant annet kan produktene inneholde store mengder kvikksølv, viste en rekke analyser som ble gjort i fjor.

Undersøkelsen sier tilsynelatende ingenting om hvorvidt dette kun gjelder sminke for kvinner, eller om også mennene, som i økende grad benytter seg av kosmetikk, må se opp for falske varer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks