Hovedinnhold

Norge uinteressert i Jagland-rapport om minoriteter

LANSERTE RAPPORT I FJOR: Rapporten «Living Together» ble lansert mai i fjor. Den advarer blant annet mot en «bølge av radikal populisme». Mens andre land var interessert i rapporten, avlyste Norge et møte om den. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
LANSERTE RAPPORT I FJOR: Rapporten «Living Together» ble lansert mai i fjor. Den advarer blant annet mot en «bølge av radikal populisme». Mens andre land var interessert i rapporten, avlyste Norge et møte om den. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
Da Europarådet ga ut en rapport om hat mot minoriteter i Europa, ble den mottatt med stor interesse i mange land, men ikke i Norge.

- I motsetning til en lang rekke andre land var interessen lav i Norge. Pressen var ikke interessert, heller ikke det politiske miljøet. Det var omvendt av det jeg har sett mange andre steder, sier Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland.

Rapporten «Living Together» ble lansert av Jagland i mai i fjor i samarbeid med blant andre den tidligere tyske utenriksministeren Joschka Fischer og den britiske journalisten Timothy Garton Ash, skriver Dagsavisen.

Den advarer mot en «bølge av radikal populisme», og at høyreekstreme partier kan appellere til «nesten alle som føler at deres livsgrunnlag og levesett er truet av økonomisk krise og innvandring».

Jagland sier han har presentert rapporten i en rekke hovedsteder, blant dem Berlin, London og Ankara.

- Mange land har tatt det veldig seriøst, De har gått gjennom rapporten og laget sine egne kommentarer og anbefalinger. Det gjelder blant annet Sverige som hadde en svært grundig gjennomgang som ble presentert i Strasbourg, sier Jagland.

Men i Norge er han ikke invitert av noen statsråd, og utenrikskomiteen i Stortinget avlyste et møte om rapporten.

Jagland sier at han hadde trodd at når Norge fikk den valgte lederen av en av de store internasjonale organisasjoner, ville det føre til økt interesse i Norge. Men det har ikke skjedd, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks