Hovedinnhold

Miljøverndepartementet stopper ulvejakta

SKUTT MED HAGLE: I mai 2008 ble denne ulven funnet død i vannkanten ved Homsjø i Hedmark. Foto: Økokrim
SKUTT MED HAGLE: I mai 2008 ble denne ulven funnet død i vannkanten ved Homsjø i Hedmark. Foto: Økokrim
Miljøverndepartementet stopper lisensjakta på ulv med umiddelbar virkning mens de behandler klager, blant annet fra Naturvernforbundet.

Denne saken handler om:

- Totalkvoten er uakseptabel. Vi forventer at departementet foretar en grundig og overordnet vurdering, sier Arnodd Håpnes, fagleder for naturmangfold i Naturvernforbundet, til NTB.

Er du jeger og blir rammet av dette? Kontakt VG Netts journalist her!

«Miljøverndepartementet har vedtatt at lisensfelling av ulv skal avsluttes med umiddelbar virkning, fram til klagene er behandlet i departementet. All videre jakt på ulv må avsluttes umiddelbart», står det skrevet i en melding fra Fylkesmannen i Hedmark, ifølge Nationen.

Miljøverndepartementet (MD) har varslet alle aktuelle rovviltregioner om vedtaket og behandler klagesakene så raskt det lar seg gjøre.

BAKGRUNN: Vil saksøke Norge for jakt på ulv

Biologisk uforsvarlig

Sju av landets åtte regionale rovviltnemnder ga tillatelse til å felle tolv ulver fra 1. oktober til 31. mars, men vedtakene ble klaget inn blant annet av Naturvernforbundet.

- Vi har en veldig liten bestand på rundt 30 ulver. Allerede er det skutt sju på lisensjakt og skadefelling. Da er det helt uholdbart å innføre en kvote på tolv nye dyr, sier Håpnes. Han mener det er biologisk uforsvarlig å åpne for lisensjakt.

Hovedargumentet i Naturvernforbundets klage er at de regionale rovviltnemndene gjør sine vurderinger - uten å ta hensyn til den totale kvoten for hele landet.

- De tar heller ikke inn over seg belastningen av krypskyting, sier Håpnes.

Anmelder jeger

En ulv ble søndag skutt i Stor-Elvdal i Hedmark, og på mandag var den fortsatt ikke funnet.

Norges Miljøvernforbund anmeldte mandag jegeren som skjøt ulven.

- Jegeren er anmeldt for brudd på viltloven og dyrevelferdsloven, sier Jon Bakke, jurist i Miljøvernforbundet, til Nationen.

Avisen skriver at Statens Naturoppsyn reiste til området litt før klokka 8 mandag morgen.

- De hadde med seg hund, og klarte å følge sporene litt lenger, men har ikke funnet den, sier Sørensen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks