Hovedinnhold

NRK-programleder sa opp på direkten: - Som å hoppe fra tier'n

Klandrer ingen enkeltpersoner i NRK

(VG Nett) NRK-programlederen Pia Beathe Pedersen (43) var nervøs, men sikker i sin sak, da hun sa opp på direkten.

Vet du noe? Tips oss!

Pedersen sa opp stillingen sin på direkten da hun avsluttet morgennyhetene på NRK Østlandssendingen lørdag morgen.

- Jeg har tenkt på det lenge, men selve idéen om måten jeg skulle gjøre det på, dukket opp på onsdag eller torsdag. Teksten som ble lagt ut på nettsidene har jeg jobbet med halvannen uke.

VGTV:Hør oppsigelsen her

- Jeg mener dette var den ærligste og redeligste måten å gjøre det på. De siste to dagene har jeg vært ganske sikker på at jeg skulle gjøre det på denne måten, sier Pedersen til VG Nett.

Men hun innrømmer at hun var nervøs da hun gikk på lufta lørdag morgen.

- Det var som når man hopper fra tier'n for første gang. Man står der og tenker: Oh-oh!

Etter oppsigelsen ble det stille på lufta i omkring ett minutt før et annet radioprogram startet opp. Pedersen selv måtte ha en time å summe seg på etter den dramatiske avslutningen på nyhetssendingen.

- Den første timen måtte jeg ha for meg selv. Jeg var ganske skjelven, sier Pedersen.

Har du sagt opp på en uvanlig eller spektakulær måte? Skriv inn i VG Netts protokoll.

Reaksjoner

Pedersen sier hun kun har fått støtte og omsorg fra sine tidligere kolleger.

- Dette er det viktig at du skriver: Det jeg har fått fra NRK så langt er omsorg, både fra nyhetssjef Bjørnar Brechan og fra klubblederen, sier Pedersen.

OPPSIGELSEN: Pia Beathe Pedersen (43) publiserte oppsigelsen på nettsidene til NRK Østlandssendingen. Den ble liggende ute i 22 minutter før den ble fjernet. Foto: Skjermdump NRK
OPPSIGELSEN: Pia Beathe Pedersen (43) publiserte oppsigelsen på nettsidene til NRK Østlandssendingen. Den ble liggende ute i 22 minutter før den ble fjernet. Foto: Skjermdump NRK


På nettsidene til NRK Østlandssendingen ble oppsigelsen til Pedersen liggende i 22 minutter før den ble fjernet. Pedersen skriver at NRK misbruker sine ansatte og at hun har fått nok.

«Regimet som på en eller annen mystisk måte har fått lov til å leve i alle disse årene. Men nå må noen begynne å snakke om elefanten i rommet, eller, kanskje heller, dinosauren oppå huset. Den må dø.»

LES MER AV OPPSIGELSEN HER.

Følger saken

Hovedtillitsvalgt i NRK, Hege Irén Frantzen, sier til VG Nett at de vil følge opp saken.

- Dette er en alvorlig situasjon, og vi må undersøke hva som har skjedd. Hun tar opp alvorlige ting, og som fagforening i NRK er vi alltid opptatt av vikar- og personalpolitikk. Vi vil selvsagt se nøye på det hun skriver, og se hva som har skjedd. Hun har ikke tatt opp dette med oss, og det skulle jeg ønske hun hadde gjort. Men det jeg kan si er at vi må se på hva som har skjedd.

- Kjenner du deg igjen i situasjonen?

- Det er helt umulig for meg å kommentere før vi har funnet ut hva som har skjedd.

Vil ha debatt

Overfor VG Nett understreker Pedersen gang på gang at hun ikke klandrer noen enkeltpersoner i NRK.

- Dinosauren er det viktigste. Det ligger en ånd over NRK som jeg ikke vet hvor kommer fra. Denne ånden må det tas tak i. Nå håper jeg andre kan komme på banen. Jeg ønsker at debatten går bort fra meg til å handle om saken, sier Pedersen og viser til innholdet i oppsigelsen hun la ut på nettet.

- Kommer du til å angre i morgen?

- Nei, det tror jeg ikke. Ville du angret etter at du hoppet fra tier'n, spør Pedersen.

Hun sier at hun ikke orker å snakke om fremtiden og hva den direktesendte oppsigelsen vil bety for hennes videre karriere som journalist.

- Nå må jeg først bli helt ferdig med NRK, sier Pedersen.

SA OPP: NRK-programlederen Pia Beathe Pedersen (43) var alene på jobb da hun sa opp stillingen sin lørdag morgen. Foto: Bjørnar Tommelstad
SA OPP: NRK-programlederen Pia Beathe Pedersen (43) var alene på jobb da hun sa opp stillingen sin lørdag morgen. Foto: Bjørnar Tommelstad

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks