Hovedinnhold

Navarsete anmeldt for korrupsjon: - Frykter ikke politietterforskning

I TRONDHEIM: Kristin Halvorsen, Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete markerte åpningen av NTNUs 100-års jubileum onsdag. Foto: Scanpix
I TRONDHEIM: Kristin Halvorsen, Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete markerte åpningen av NTNUs 100-års jubileum onsdag. Foto: Scanpix
(VG Nett) - Denne saken er så alvorlig at det trengs en etterforskning, sier leder i Rød Ungdom Iver Aastebøl.

Denne saken handler om:

Tips oss

Radiokanalen P4 melder at han leverte en politianmeldelse av kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i formiddag.

Bakgrunnen er at Senterpartiet-lederen tok imot et armbånd verdt over 25.000 kroner fra Kjell Inge Røkkes Aker Yards etter at hun hadde døpt en ferje.

Les også:Trosset Stoltenberg

SISTE:Navarsete: - Oppfattet ikke at jeg fikk gaven fra Røkke

Leder i Rød Ungdom Iver Aastebøl sier at det er helt uakseptabelt at et regjeringsmedlem tar i mot så dyre gaver, og sier de ser svært alvorlig på saken.

- Denne saken er så alvorlig at det trengs en etterforskning, sier han til P4.

Onsdag kunne VG avsløre at Statsminister Jens Stoltenberg allerede i februar ba Liv Signe Navarsete om å opplyse om hvilke gaver hun har fått. Men Navarsete tiet om gullarmbåndet.

Først på et møte ved Statsministerens kontor i forrige uke, la Navarsete kortene på bordet og fortalte uvitende kolleger om den eksklusive og kostbare gaven hun hadde akseptert fra Røkke-selskapet Aker Yards.

- Må ta straffen

VG Nett møtte kommunalministeren under hennes besøk på NTNU i Trondheim onsdag formiddag.

- Frykter du en eventuell politietterforskning?

- Nei, svarer Liv Signe Navarsete kontant.

Og selv om hun har lagt seg flat og bedt om unnskyldning, er ikke det nok mener Aastebøl. Han sier til radiokanalen at han forventer at økokrim går grundig inn i saken.

- Det er bra at hun har lagt seg flat og levert tilbake gaven, men har hun gjort noe ulovlig så må hun ta straffen sin akkurat som alle andre. Nå forventer vi at Økokrim prioriterer saken og etterforsker om det har skjedd noe straffbart, sier han.

VGs Eirik Mosveen:Fly forbannet Stoltenberg

Bakgrunn:Les mer om gavesakene her

Vil ikke dokumentere

Navarsete har så langt nektet å vise frem dokumentasjon på at hun faktisk har betalt skatt for armbåndet hun fikk av Aker Yards, og hvor mye hun betalte i skatt for armbåndet.

VG har bedt statsråden dokumentere at hun har betalt skatt for armbåndet, som ble taksert til en verdi av 26.500 kroner.

- Opplysninger fra hennes ligningsattest er et forhold mellom henne og ligningsvesenet. Det er i prinsippet ikke noe problem å vise dem frem, for skatten er betalt, men dette er et forhold mellom henne og ligningsvesenet, sier Liv Merete Wiker, kommunikasjonssjef i Kommunal- og regionaldepartementet til VG.

Fikk gave

Liv Signe Navarsete er i onsdag i Tronheim i forbindelse med «Samarbeid for arbeid-prosjektet». Her er hun sammen med statsminister Jens Stoltenberg og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Topptrioen besøkte NTNU i formiddag og fikk se det nyeste i norsk forskning på fornybar energi. Etter arrangementet fikk statsrådene hver sin t-skjorte i gave.

- Vi får vente til pressen har gått, fleipet Kristin Halvorsen og lo mens Liv Signe Navarsete sto ved siden av.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks