Hovedinnhold

Jens til VG Nett: - Trygg på at det ikke er mer

Navarsete sier unnskyld og håper på tilgivelse

I HARDT VÆR: Kommunalminister Liv Signe Navarsete fra Senterpartiet og Statsminister Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
I HARDT VÆR: Kommunalminister Liv Signe Navarsete fra Senterpartiet og Statsminister Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
STJØRDAL (VG Nett) Statsminister Jens Stoltenberg sier at han er trygg på at alle gavene til statsrådene har kommet frem i lyset.

Denne saken handler om:

Tips oss

Som en del av «Samarbeid for arbeid»-prosjektet til regjeringen besøker han Trøndelag sammen med blant annet Liv Signe Navarsete.

I VG i dag kommer det frem at Jens Stoltenberg ba henne om å opplyse om hvilke gaver hun hadde fått som statsråd, men kommunalministeren overså beskjeden fra sjefen og tiet om armbåndet til 26.500 kroner.

Bakgrunn:Navarsete trosset ordre fra Stoltenberg

Først på et møte på Statsministerens kontor i forrige uke, la Navarsete kortene på bordet og fortalte uvitende kollegaer om den eksklusive og kostbare gaven hun hadde akseptert fra Røkke-selskapet Aker Yards. Da hadde det gått fire år siden hun mottok smykket.

Kommentar:- Fly forbannet Stoltenberg

En noe morgentrøtt Stoltenberg møtte VG Nett etter frokost på Ree gård i Stjørdal i Nord-Trøndelag onsdag morgen.

- Hvor alvorlig er det at Liv Signe Navarsete ikke fulgte din ordre?

- Det har jo Liv Signe selv beklaget at hun ikke gjorde, svarer Stoltenberg.

- Er du trygg på at alle gavene til dine statsråder er kommet frem i lyset nå?

- Det har jeg ingen grunn til å betvile. Vi sendte ut dette brevet i februar, og har nå strammet inn regelverket, sier regjeringssjefen.

Taus om armbåndet

I begynnelsen av mars mottok Stortinget et brev fra kommunalminister Liv Signe Navarsete hvor hun informerte om at en næringseiendom hun tidligere hadde oppført nå var overført til datteren. Da sa hun ikke et ord om armbåndet hun fikk i gudmorgave fra selskapet Kjell Inge Røkke Eide.

- Nå oppfattet jeg aldri at jeg fikk den gaven fra Kjell Inge Røkke, sa Navarsete i Politisk Kvarter på NRK i dag tidlig.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Netts journalister her!

- På det tidspunktet meldte jeg inn at datteren hadde overtatt gården. Da var det fire år siden jeg fikk det armbåndet. På de årene har jeg brukt det noen få ganger. Et par ganger i privat sammenheng og i offentlig sammenheng. Det armbåndet var veldig langt bak i min bevissthet, men sier igjen: Det handler rett og slett om at jeg ikke var mer oppmerksom. Jeg beklager det, men det er der vi er, sa hun.

I Politisk Kvarter ønsker ikke Navarsete å kommentere hvilke konsekvenser dette bør få for hennes videre politiske karriere:
- Det kan jeg heller ikke si. Dette handler om tillit, noe som tar lang tid å bygge opp og kan rives ned raskt. Jeg vet ikke hva slags konsekvenser dette får. Men vi lever også i en verden der jeg håper det er mulig å be om unnskyldning når en har gjort en feil, og gå videre med det, sa hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks