Hovedinnhold

Tre barn reddet ut av bil under vann

Politiet ønsker kontakt med vitner til ulykken

INNESPERRET UNDER VANN: Her heises ulykkesbilen opp av vannet av brannvesenet. Tidligere klarte dykkere å redde ut tre barn som satt innesperret etter ulykken ved kaiaanlegg på Tasta i Stavanger lørdag. Foto: Trond Sørås
INNESPERRET UNDER VANN: Her heises ulykkesbilen opp av vannet av brannvesenet. Tidligere klarte dykkere å redde ut tre barn som satt innesperret etter ulykken ved kaiaanlegg på Tasta i Stavanger lørdag. Foto: Trond Sørås
(VG Nett) Tre barn måtte gjenopplives etter at bilen de satt i havnet utenfor en kai i Stavanger lørdag.

Tips oss

Det er foreløpig svært uklart hva som har skjedd, og Rogaland politidistrikt har iverksatt etterforskning for å avklare hendelsesforløpet.

De som ble hentet livløse ut av bilen var en gutt på 17 år, en jente på seks år og en gutt på tre år. De tre er søsken.

Samtlige hadde hjertestans da dykkerne fikk de ut av bilen, men skal ifølge Stavanger universitetssjukehus være utenfor livsfare nå. De to yngste barna er fløyet til Haukeland i Bergen hvor de er spesialister på drukningsulykker.

Tilstanden beskrives som kritisk, men stabil.

Våt mann på kaia

Politiet fikk melding via brannvesenet klokken 12 om at en bil hadde hadde havnet i sjøen i havneområdet Skogstrøstraen på Tasta.

Da redningsmannskapene kom til stedet ble de møtt på kaia av en 26 år gammel mann som var våt og avkledd.

- Det er ikke endelig avklart om han var i bilen. Vi vil innhente forklaringen fra ham i forbindelse med etterforskningen, opplyser operasjonsleder Svein Kjetil Larsen til VG Nett.

VGTV:Se leservideoen fra redningsarbeidet her.

Foreløpig kjenner ikke politiet til vitner som har sett ulykken.

- Dersom det er noen som har sett hva som skjedde, er politiet veldig interessert i å komme i kontakt med dem, sier Larsen.

Foretok gjenoppliving

Det var brannvesenets dykkere som hentet de tre barna ut av ulykkesbilen. Ambulansetjenesten startet livreddende førstehjelp på alle de involverte etter at de var brakt opp til overflaten.

- Det ble jobbet en god stund med de her på kaien, forteller brannmester Per Håkon Halvorsen til VG Nett.

Han var selv blant de som rykket ut på ulykken.

- Fiskes fra kaia

Kaiområdet hvor ulykken skjedde tilhører et lokalt rederi, men er åpent for allmennheten. Det lå ingen båter til kai for øyeblikket.

- Det pleier ikke å skje så mye i området. Noen ganger står det folk og fisker fra kaia, forteller Halvorsen.

Veien som fører ned til kaien er en blindvei, og ingen gjennomfartsåre.

Brannvesenet i Stavanger opplyste tidligere i dag at vitner hadde kastet seg ut i vannet for å redde ut passasjerene. Ifølge politiet er det uklart om det var vitner til ulykken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks