Hovedinnhold

Storberget: - Uaktuelt å endre politiet uniformsreglement

UENIGE: Politidirektør Ingelin Killengreens politikvinner og - menn må ha lov til å bruke religiøse hodeplagg, mener Likestillings- og diskrimineringsnemnda. Knut Storberget (Ap) er ikke enig. Foto: Scanpix
UENIGE: Politidirektør Ingelin Killengreens politikvinner og - menn må ha lov til å bruke religiøse hodeplagg, mener Likestillings- og diskrimineringsnemnda. Knut Storberget (Ap) er ikke enig. Foto: Scanpix
(VG Nett) Justisminister Knut Storberget vil ikke endre politiets uniformsreglement for å tillate hijab.

- Mitt svar er veldig kort: Vår avgjørelse ligger fast. Vi har hatt en grundig politisk og juridisk vurdering, og det er ikke aktuelt å endre politiets reglement, sier Storberget til NTB.

LES OGSÅ:Dette er hijab-striden

- Grundig gjennomgang

Både Likestillings- og diskrimineringsnemnda og Likestillings- og diskrimineringombudet har konkludert med at et forbud er diskriminerende. Justisdepartementet velger likevel å holde fast på sin beslutning.

- Det har vært en grundig juridisk gjennomgang både hos oss og i de to instansene. Vi må bare leve med at vi har kommet til to forskjellige resultater, sier Storberget.

LES OGSÅ:Hun startet hijab-debatten

- Tror debatten ebber ut

Han tror ikke at debatten vil blusse opp igjen på nytt av den grunn.

- Nå har vi hatt mange runder om dette, og jeg tror den politiske debatten er i ferd med å ebbe ut. Det er enighet om dette i de fleste partier, også i Arbeiderpartiet, er mitt klare inntrykk, sier han til NTB.

Likestillings- og diskrimineringsnemnda konkluderte tidligere fredag med at forbud mot bruk av hijab til politiuniform bryter med diskrimineringsloven og likestillingsloven.
De har behandlet saken etter at likestillings- og diskrimineringombudet ikke fikk gjennomslag for en tilsvarende konklusjon i januar i år.

Opphetet debatt

Det var 4. februar i fjor Justisdepartementet kunngjorde på sine nettsider at bruk av hijab til politiuniformen skulle tillates. Det skjedde etter at Politidirektoratet svarte positivt på en forespørsel fra Sandnes-kvinnen Keltoum Missoum, som ønsket svar på dette før hun søkte opptak på politihøgskolen.

Siden ble vedtaket trukket tilbake, og debatten om hijab i politiet har rast siden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks