Hovedinnhold

Barnebortførere løslatt - moren fortsatt fengslet

FORTSATT FENGSLET: Moren sitter fortsatt fengslet i Tønsberg. De sju andre personene som er siktet i saken ble løslatt onsdag kveld. Foto: Petter Emil Wikøren
FORTSATT FENGSLET: Moren sitter fortsatt fengslet i Tønsberg. De sju andre personene som er siktet i saken ble løslatt onsdag kveld. Foto: Petter Emil Wikøren
(VG Nett) Politiet har løslatt de sju personene som er siktet for å ha bortført to unge jenter.

De to jentene på 13 og 14 år ble bortført fra farens bolig i Åmli kommune i Aust-Agder mandag. De sju personene som er siktet for å stå bak bortføringen ble løslatt ved 20-tiden onsdag.

- Ja, det stemmer at de er løslatt. Men de er fortsatt siktet i saken, sier politijurist Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidistrikt til VG Nett.

Mor fortsatt fengslet

Politijuristen sier at han ikke kan gi ut opplysninger om hvorfor de sju personene er løslatt.

De sju er siktet for ulovlig inntrengning, bortføring, urettmessig tvangsbruk og grov vold. Blant de siktede er de to brødrene og en av onkelene til jentene.

Også moren til de to jentene er siktet i saken.

- Hun sitter fortsatt fengslet i Tønsberg, sier Pfaff.

Krangel om barn

Politiet fikk meldingen om barnebortføringen klokken 01.44 natt til i mandag.

Ifølge vitner skal ti personer i tre biler ha vært med på å hente jentene ut fra farens hus i Åmli. Ifølge den 47-årige barnefaren skal inntrengerne ha truet med en øks og utøvd vold mot ham.

- Når barnefaren bare kan holde igjen to barn, selv om jeg har blitt tildelt omsorgen for dem, synes jeg det er noe grunnleggende feil med systemet. Da blir man som mamma, og mangeårig voldsoffer, ganske desperat, sa barnas mor til VG mandag.

Barnas far hevder på sin side at jentene ønsket å være hos ham.
47-åringen er tidligere dømt for vold mot ekskona.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks