Hovedinnhold

Maste-minister møter Hardangerrådet

PÅ HARDANGER-TUR: Sp-leder Liv Signe Navarsete og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøkte Ulvik onsdag i forrige uke. Foto: Hallgeir Vågenes
PÅ HARDANGER-TUR: Sp-leder Liv Signe Navarsete og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen besøkte Ulvik onsdag i forrige uke. Foto: Hallgeir Vågenes
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) møter medlemmene i Hardangerrådet onsdag kveld for nye samtaler om de omstridte kraftkablene til Bergen.

Denne saken handler om:

Temaet for møtet er ifølge departementet «den videre prosessen med gjennomgangen av sjøkabelalternativet».

Så sent som mandag ble det klart at Riis-Johansen avlyste en lenge planlagt tur til Svalbard som skulle startet onsdag. Den betente mastestriden i Hardanger overskygger alt annet, og Riis-Johansen velger nå for andre gang på litt over en uke å ta imot lokalpolitikere fra Hardanger. Målet med møtet skal ifølge departementet være å «få innspill direkte» fra hardangerordførerne.

Hardangerrådet er et samarbeidsorgan for hardangerkommunene Kvam, Granvin, Ulvik, Eidfjord, Ullensvang, Odda og Jondal.

Den planlagte kraftlinjen gjennom Hardanger fra Sima i Eidfjord til Samnanger er omstridt fordi mange mener at høyspentmaster vil bli for dominerende i terrenget.

Sjøkabel på deler av strekningen er lansert som et alternativ. Regjeringen bøyde i forrige uke av for kravet og gikk med på å la eksterne aktører vurdere sjøkabelalternativet samtidig som utbyggingsprosessen starter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks