Hovedinnhold

Én av fire unge opplever vold fra kjæresten

Én av fire ungdommer opplever fysiske angrep fra partneren og jenter slår like ofte som gutter.

Det viser et forskningsprosjekt gjort blant studenter ved NTNU og Høgskolen i Sør-Trøndelag, skriver Adresseavisen.

De fleste rapporterte angrepene gikk på dytting, lugging og ørefiker, men studentene fortalte også om mer alvorlige angrep som sparking, slag med knyttneve, kasting av gjenstander og å ha slengt partneren inn i veggen. Undersøkelsen viser også at det er ingen stor kjønnsforskjell blant unge som går til fysisk angrep.

- Jenter slår og lugger like ofte som gutter, sier prosjektleder og førsteamanuensis ved NTNU, Mons Bendixen.

Les også:Finske jenter slår mer enn guttene

- Vår undersøkelse viser at man ofte ikke er enten utøver av eller utsatt for angrep. Majoriteten av dem som oppga å ha blitt angrepet fysisk av partneren oppga samtidig å selv ha gjort lignende, men ikke nødvendigvis ved samme anledning, sier han.

En rapport fra folkehelseinstituttet og Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) fra 2007, viser at rundt 22 prosent av 15-16-åringer i Norge er utsatt for vold og/eller seksuelle overgrep i løpet av et år.

Les også:- Svik mot tusenvis av kvinner

Av de nesten 16.000 ungdommene som ble spurt svarte 23,6 prosent av guttene og 11,8 prosent av jentene at de hadde blitt utsatt for vold av en annen ungdom.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks