Hovedinnhold

Barnehagebrann i Oslo slukket

Mistenkter at brannen er påsatt

BARNEHAGE: Brann i Hjemsgate 3 på Majorstuen i Oslo lørdag morgen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
BARNEHAGE: Brann i Hjemsgate 3 på Majorstuen i Oslo lørdag morgen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
21 personer ble lørdag morgen evakuert fra sine leiligheter etter at det begynte å brenne i en barnehage i en eldre trevilla på Majorstuen i Oslo.

Denne saken handler om:

Brannen i Hjelms gate barnehage ble meldt klokken 4.25. Brannvesenet trodde til å begynne med at situasjonen var under kontroll, men klokken 6.45 blusset den opp igjen..

Operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt opplyser litt før klokken åtte at brannvesenet fikk kontroll over brannen og at de nå driver med etterslukking.

- De har slukket hovedbrannen og har kontroll på bygget. Det er ingen fare for spredning. Politiet har opprettet vakthold på stedet og kriminalteknikere vil foreta undersøkelser så snart det er praktisk mulig, sier Solberg til NTB.

Politiet har mistanke om at barnehagebrannen er påsatt. Vitner har hørt bråk, og det singlet i glass før brannen ble oppdaget.

Beboerne i en nabobygning, 21 personer, ble evakuert fra sine leiligheter på grunn av røykutviklingen.

Barnehagen ligger i bakgården til et fredet trehus Hjelms gate 3, der Gateavisa holder til, men denne bygningen er ikke rammet av brannen. Brannvesenet jobber for at brannen ikke skal spre seg.

- En person er bosatt på adressen, men var ikke hjemme da det begynte å brenne, opplyser operasjonsleder Jørstad.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks