Hovedinnhold

To til sykehus etter gasseksplosjon i Volda

Varaordfører: - En dramatisk opplevelse for lokalsamfunnet

BRANN: Brannmannskaper måtte rykke ut til rådhuset i Volda etter en eksplosjon på brannstasjonen som ligger i samme bygg. Foto: Scanpix Foto:
BRANN: Brannmannskaper måtte rykke ut til rådhuset i Volda etter en eksplosjon på brannstasjonen som ligger i samme bygg. Foto: Scanpix Foto:
(VG Nett) To menn er sendt til sykehus etter en gasseksplosjon på brannstasjonen i Volda.

Tips oss

Brannstasjonen ligger i samme bygg som rådhuset i Volda.

- Brannen er under kontroll. To kontoretasjer og brannstasjonen er påført til dels store skader, sier branningeniør Stein Husevåg til VG Nett.

En brannmann i 40-årene og hans kamerat i 30-årene befant seg i lokalene da det eksploderte. Mannen i 40-årene ble sendt til sykehuset i Ålesund med alvorlige skader. Tilstanden er ikke livstruende, opplyser AMK-sentralen hos Helse Sunnmøre. Det er snakk bruddskader, samt ansikt- og bruddskader.

Mannen i 30-årene, som ble fraktet til sykehuset i Volda, har kun pådratt seg lettere skader.

Vinduer blåst ut

Politiet fikk melding om hendelsen 13.10. Flere vinduer blåste ut som følge av gasseksplosjonen og det brant lenge i bygget.

Varaordfører Arild Iversen forteller at gasseksplosjonen kan ha startet i branngarasjen i rådhusbygget. Tettstedet er preget av brannen, sier han.

- Dette er en dramatisk opplevelse for lokalsamfunnet. Det er en stor negativ hendelse, som har ført til personskader, forteller han til VG Nett.

Ukjent årsak

Operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt sier at det er for tidlig å si hvor gassen kom fra.

- Når anledningen byr seg, vil vi avhøre de skadde personene. Det vil kunne hjelpe oss med å finne ut av årsaken til gasseksplosjonen, sier Vartdal til VG Nett.

Ifølge NTB kan brannårsaken være at det ble drevet med reparasjonsarbeid på en bil inne på brannstasjonen, men dette er ikke bekreftet.

BRANN: Brannstasjonen i Volda brant etter en eksplosjon søndag. Foto: Alva Sivertsen Foto:
BRANN: Brannstasjonen i Volda brant etter en eksplosjon søndag. Foto: Alva Sivertsen Foto:

Hørte eksplosjon

Alva Sivertsen satt i bilen på en parkeringsplass like ved brannstasjonen, da det smalt.

- Vi hørte en eksplosjon. Vindusrutene knuste og først var vi redde for at det var noe som hadde falt ned fra taket. Så tok det kanskje et halv minutt før det begynte å brenne, sier hun til VG Nett.

Hun ringte brannvesenet, men sier de hadde problemer med å få ut brannbilen, siden det brant inne på stasjonen.

- Vi hørte luftambulanse og sykebil og det var en veldig røykutvikling, sier hun.

Kommuneledelsen samles

Iversen forteller at kommuneledelsen skal samles i løpet av ettermiddagen. Flere arbeidsplasser har blitt skadet av brannen, og det kan hende at enkelte ansatte ikke vil ha en skrivepult å gå til mandag morgen.

- I tillegg må vi legge en plan for hvordan vi kan sikre verdiene som har vært involvert i brannen.

Brannmannskaper er fortsatt på stedet og driver slokkearbeid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks