Hovedinnhold

Politiet: Hackerliga avslørt etter Facebook-angrep mot ungdommer

Fem personer pågrepet i Sør-Norge

HACKET FACEBOOK-KONTOER: Politiet har fått flere anmeldelser fra personer som har blitt frastjålet Facebook-kontoene sine. Foto: Scanpix
HACKET FACEBOOK-KONTOER: Politiet har fått flere anmeldelser fra personer som har blitt frastjålet Facebook-kontoene sine. Foto: Scanpix
(VG Nett) Fem personer er pågrepet i fire ulike politidistrikt etter at flere ungdommer har anmeldt hacking av deres Facebook-profiler.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Vi etterforsker en sak opp mot et hackermiljø, sier kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng i Oslo politidistrikt til VG Nett.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? KONTAKT VG NETTS JOURNALIST HER 

Til VG Nett sier politioverbetjent Hanne Persson ved Majourstuen politistasjon i Oslo at de fem pågrepne personene er fra flere steder i landet.

- Vi har pågrepet fem personer i henholdsvis Østfold, Romerike, Hedmark og Agder. De pågrepne er i alderen 17-21. De er foreløpig siktet for å ha fremsatt grove trusler, sier Persson.

- Kjenner de pågrepne til hverandre?

- De har vært del av et nettsamfunn og hatt kontakt med hverandre, sier hun.

De pågrepne skal alle ha deltatt i hackerangrep på ulike ungdommer e-postkontoer og Facebook-profiler.

- De har skaffet seg ulovlig adgang til e-postene til disse unge menneskene, og derfra fått tilgang til Facebook-kontoen deres. Der har de lagt ut sjikanøse meldinger, bilder og andre ting. De har hatt full kontroll, sier Persson.

Etter det VG Nett erfarer skal en av de fornærmede være en jente i 16-årsalderen.

Hanne Persson sier politiet ikke kan utelukke flere pågripelser utover dagen.

- Vi er bare i startfasen og kan ikke utelukke det. Dette er en sak vi ser veldig alvorlig på. Det er identitetstyveri og brudd på personvernet. Det er særlig alvorlig fordi det er unge mennesker som har blitt utsatt for hackerangrepene, sier Hanne Persson til VG Nett.

VG Nett får bekreftet at også Kripos bistår Oslo-politiet.

- Vi er kjent med saken, men utover det kan jeg ikke kommentere den, sier Berit Børset ved Kripos

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks