Hovedinnhold

Katte-krangel skal ha utløst dødsvold

Fem personer varetektsfengslet

UTLØST AV KATT: Fem personer er siktet for dødsvold mot 28-åringen. Volden skal ha blitt utløst av en krangel om en katt. Foto: SCANPIX
UTLØST AV KATT: Fem personer er siktet for dødsvold mot 28-åringen. Volden skal ha blitt utløst av en krangel om en katt. Foto: SCANPIX
STAVANGER/OSLO (VG Nett) En krangel om en katt skal ha utløst den massive volden mot Jonny Andre Risvik (28). Han døde av skadene.

Vet du noe? Tips oss!Fakta om de siktede:
  • Mann, 24 år gammel: Har erkjent å ha utøvet vold mot den avdøde 28-åringen, men understreker at det aldri var meningen at 28-åringen skulle dø. Samtykket til varetekt i fire uker, med to uker brev- og besøksforbud. Advokat: Anne Kroken
  • Kvinne, 18 år: Søster av 24-åringen. Ringte etter ambulanse fredag 13. august. 28-åringen var død da ambulansen kom. Motsatte seg varetekt, men fikk likevel fire uker, med to uker brev- og besøksforbud. Advokat: Arvid Sjødin.
  • Jente, 15 år: Venninne av en av de andre kvinnene som er siktet. Samtykket i to ukers varetekt og fikk aksept for det. På grunn av alderen er hun ivaretatt av barnevernet, såkalt varetektssurrogat. Advokat: Helene Haugland.
  • Mann, 26 år: Bodde i leiligheten med sin gravide kjæreste og den avdøde. Stiller seg uforstående til siktelsen og motsatte seg varetekt. Fikk varetekt i fire uker, med to uker brev- og besøksforbud. Advokat Atle Helljesen.
  • Kvinne, 25 år: Bodde i leiligheten med kjæresten sin og den avdøde. Hadde ifølge hennes advokat Odd Rune Torstrup en helt perifer rolle i det som har skjedd, ettersom hun er gravid i åttende måned. Motsatte seg varetekt. Fikk varetekt i fire uker, med to uker brev- og besøksforbud.

    Kilde: NTB

Fem personer, i alderen 15 til 26 år, ble i dag varetektsfengslet for den grove mishandlingen som skal ha pågått over flere dager - mulig i opp til to uker.

En krangel om en katt skal ha utløst den grusomme volden, får VG opplyst.

- Det er opplysninger jeg ikke ønsker å kommentere, sier politiadvokat Karsten Monsen til VG Nett.

VET DU NOE OM DØDSVOLDEN I STAVANGER?
KONTAKT VG NETTS JOURNALISTER HER.

- Erkjenner vold

De fem personene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter. Den foreløpige obduksjonsrapporten beskriver skadene den avdøde 28-åringen er påført, men spesifiserer ikke hva han døde av.

Fire av dem ble varetektsfengslet for fire uker med to ukers brev- og besøksforbud. Den femte, en 15 år gammel jente, har gått med på såkalt varetektssurrogat i to uker, underlagt barnevernet.

BAKGRUNN:Fem siktet etter dødsfall i Stavanger

De øvrige siktede er to kvinner på 18 og 25 år og to menn på 24 og 26 år. Ingen av de siktede beskrives som såkalte kjenninger av politiet. To av de siktede er søsken.

Kun 15-åringen og 24-åringen samtykket til varetektsfengsling i Stavanger tingrett i dag. I avhør med politiet har 24-åringen erkjent å utøvd vold mot Risvik.

- Han understreket at det aldri var ment at 28-åringen skulle dø. Med en gang de forsto at han var død, ringte de ambulanse, sier forsvarer Anne Kroken til NTB.

- Tok bilder av mishandlingen

Ifølge NRK skal 28-åringen ha blitt bundet eller tapet fast til en pinnestol mens mishandlingen skjedde. Han skal ha blitt

MISHANDLET TIL DØDE: John André Risvik (28) ble funnet død i Stavanger sentrum fredag kveld. Foto: Privat
MISHANDLET TIL DØDE: John André Risvik (28) ble funnet død i Stavanger sentrum fredag kveld. Foto: Privat

slått og pisket med ulike gjenstander og skutt på med et luftvåpen.

Politiet har gjort beslag av flere gjenstander som ble brukt under mishandlingen.

Risvik skal ikke ha fått mat eller drikke i den perioden mishandlingen pågikk

LES OGSÅ:Vil utvide siktelsene etter Stavanger-dødsfall

Politiet har tatt beslag i mobiltelefoner og datamaskiner tilhørende de siktede og den avdøde. De siktede skal ifølge TV2 ha filmet og tatt bilder mens de mishandlet 28-åringen.

LES OGSÅ:28-åring døde etter massiv vold

Mandag fortsatte kriminalteknikere med å saumfare huset hvor Risvik ble funnet fredag kveld. Han skal ha bodd i huset sammen med to av de andre siktede i saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks